Aardbeien Romanov

Aardbeien Romanov is de Russische versie van gewoon aardbeien met slagroom maar dan ietsje anders. Je raadt het waarschijnlijk al, er zit wodka in. Aardbeien worden gemarineerd in wodka met suiker en sinaasappel. Het was een nieuw gerecht voor me maar ik heb er nu dus weer een favoriet bij. Een deel van de aardbeien wordt na het marineren gepureerd en gemengd met slagroom. In combinatie met de slagroom zijn er ook varianten met kwark of creme fraiche maar ik heb Griekse yoghurt gebruikt. Het resultaat is een lekkere roomyoghurt met verse aardbeien, en ja dat vleugje wodka proef je wel iets of wat. In plaats van wodka kun je ook Grand Marnier of Cointreau gebruiken.

Aardbeien Romanov

Nodig voor aardbeien Romanov

4 personen – bereidingstijd inclusief wachttijd 1 uur 15 minuten

  • 750 gram aardbeien
  • poedersuiker
  • 2 eetlepels wodka
  • 200 ml slagoom
  • 200 ml Griekse Yoghurt of kwark
  • suiker
  • 1 glas sinaasappelsap
  • kaneelkoekje, eventueel

Zo maak je aardbeien Romanov

  • Was de aarbeien, haal de kroontjes er vanaf en snijd in vieren
  • Strooi poedersuiker over de aarbeien en voeg de wodka en sinaasappelsap toe
  • Dek af en zet 1 uur in de koelkast om te marineren
  • Doe naar smaak suiker bij de slagroom en klop lobbig
  • Schep 1/3 van de gemarineerde aardbeien (zonder het vocht) in een blender of keukenmachine en pureer ze
  • Meng deze aarbeiencoulis voor 2/3 met met de yoghurt en schep de slagroom er door
  • Schep in mooie schaaltjes een laagje aarbeien met daar bovenop yoghurtmengsel
  • Maak weer een laagje aardbeien en eindig met yoghurtmengsel
  • Als laatste schep je er nog wat aardbeien op en schenk er het restantje aardbeiencoulis over
  • Versier met een takje munt en eventueel met kruimels van een kaneelkoekje, voor het krokantje

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.