Aardbeiengebakje

Eind september en het is nog steeds heerlijk weer. Aardbeien zijn nog steeds verkrijgbaar en zijn superzoet. Ik kon ze niet laten staan. Zondagmiddag en ik verveel me een beetje eigenlijk. Maar heel veel energie om groots uit te pakken met koken of bakken heb ik op dit moment niet. Iets lekkers voor bij de koffie moet wel lukken om  ervoor mijn stoel uit te komen. Simpel en snel klaar is de bedoeling. Iets met aardbeien dus en met bladerdeeg en banketbakkersroom. Dat dan weer wel. Deze aardbeiengebakje is erg simpel en de banketbakkersroom is de eenvoudige versie met custardpoeder. Tja tis zondag he?

aardbeiengebakje

Nodig voor aardbeiengebakje

4 personen – bereidingstijd 25 minuten

  • Banketbakkersroom (snelle versie)
    • 500 ml melk
    • 75 gram custardpoeder
    • 50 gram suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 ei
  • Pakje bladerdeeg uit de vriezer of vers uit het koelvak
  • 1 ei
  • Aardbeien en wat bramen

Zo maak je de snelle aardbeiengebakjes

  • Warm de oven voor op 220º C
  • Snijd vierkante plakjes bladerdeeg doormidden zodat je 2 rechthoeken hebt als bij een tompouce
  • Leg 2 halve plakjes op elkaar voor extra laagjes. Leg er nog een laagje op waar je in het midden een stuk uit hebt gehaald zodat je een randje overhoudt
  • Smeer in met ei en bak in de ongeveer 10-15 minuten
  • Laat afkoelen
  • Maak ondertussen het snelle banketbakkersroom. Klop het ei los met de helft van de suiker en schenk er wat melk bij. Roer goed en klop met een garde het custardpoeder erdoor
  • Beng de rest van de melk met de andere helft van de suiker aan de kook en schenk bij het custardmengsel. Blijf goed kloppen met de garde
  • Schenk het mengsel terug in de pan en breng zachtjes aan de kook, blijf roeren tot het een dikke massa is geworden
  • Dek af met folie om velvorming te voorkomen en laat afkoelen in de koelkast
  • Schep de room in een spuitzak en spuit op de bladerdeegbakjes
  • Versier met aardbeien en eventueel bramen
  • Strooi er poedersuiker over als je het in huis hebt.

 

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *