Categorie: Bijgerechten

paprikasalade

Paprikasalade met heel veel knoflook

Lekker pittig kun je deze paprikasalade wel noemen. Een klein beetje salade met 2 tenen knoflook, voor de liefhebber. De knoflook weglaten kan natuurlijk ook. Lekker bijgerecht voor een bbq avondje. Nodig voor paprikasalade met...

soepstengels van bladerdeeg zelf maken

Soepstengels van bladerdeeg zelf maken

Soepstengels van bladerdeeg zelf maken. De snelle versie is met bladerdeeg en altijd lekker bij zelfgemaakte soepjes of gewoon tussendoor uit de hand. Deze zijn wel wat vetter dan de reguliere soepstengels van bloem etc...

wortele rucolasalade

Wortel rucolasalade

Salades zijn het lekkerst in de zomer. Wortel rucolasalade doet me ook altijd aan de lente of de zomer denken. Heerlijk eten in de tuin met een glaasje lichte wijn. Zware kost als patat met...

Zoete aardappelkroketjes

Zoete aardappelkroketjes

Zoete aardappels zijn zo lekker en je kunt er net zoveel mee als met een gewone aardappel. Na poffen, gratin, puree en bakken zijn nu zoete aardappelkroketjes aan de beurt. Nu heb ik überhaupt nog...

Satay ayam – kipsaté

Satay ayam oftewel kipsaté als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. De allerlekkerste saté maak je simpel zelf. Niet van die glazige substantie uit een pakje. Het geheim is om goed kippenvlees te gebruiken en een...

Gado gado

Gado gado

Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik heb Gado gado al eens...