Broccolisoep met geitenkaas

Is dit een goede combi, broccolisoep met geitenkaas en walnoten? Ik had geen idee. Dacht het wel wat betreft de walnoten en de geitenkaas. Die geitenkaas zorgt natuurlijk voor het zoutje en de walnoten voor de bite. Gewoon proberen maar. Ik had nog een restje gekookte broccoli van de vorige dag over en ook nog heel veel walnoten en geitenkaas. Heel bijzonder als je gaat zoeken op internet wat je allemaal vindt met de ingrediënten die je in huis hebt. Eerder maakte ik ook al eens broccolisoep met rookvlees. Was ook erg lekker, maar deze versie van broccolisoep is echt wel heel apart.

Broccoli is super gezond

Broccoli bevat nog geen 30 calorieën per 100 gram, 2,5% vezels en bestaat voor 90% uit water. Deze groene groente heeft amper vet, heel veel vitamine C, vitamine A, B1, B2, B6, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en koper. Ik zeg, doe daarom ook eens wat anders met broccoli. Een goed soepje als je snel even iets verantwoords wil eten. Gebruik wel verse broccoli. Als de roosjes al wat geel zijn dan is de stronk niet vers meer. Donkergroen is de juiste kleur!

Broccolisoep met geitenkaas

Nodig voor broccolisoep met geitenkaas en walnoten

2 personen –  bereidingstijd 15 minuten

  • 1 stronk broccoli, roosjes
  • 1/2 liter groentebouillon
  • stukje zachte geitenkaas
  • handje gehakte walnoten
  • beetje sambal eventueel

Broccolisoep maken

  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe
  • Laat ongeveer 5 minuutjes koken
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Voeg wat sambal toe
  • Breng eventueel nog op smaak met zout en peper
  • Verkruimel de geitenkaas over de soep en strooi er de walnoten over
  • Druppel er nog wat goede olijfolie over

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.