Zwarte Piet

Cake pops. Jeetje, nooit gemaakt. Ben meer een koker dan een bakker. Alhoewel als ik mijn blog bekijk staat er best veel baksels op.  De cake pops die ik gevonden heb zien er wel erg leuk uit bij Laura. Toch maar even proberen. Ze zijn niet perfect geworden maar ik moet glimlachen als ik het resultaat fotografeer. Op het fondant en de decoratie na is alles home made. Eerst cake bakken voor de pops en de muffins. Aangezien ik toch kruidnoten heb gebakken maak ik er meteen maar kruidnotenmuffins van. Hoeft niet natuurlijk, je kunt ook kant en klare cake en muffins kopen. Ik heb ze als aardigheidje aan een paar kleine kindjes gegeven waar wij op bezoek gingen.

Piet

 Nodig voor de Zwarte Pieten cake pops

  • 300 gram roombotercake of maak 12 yoghurtmuffins (vervang de blauwe bessen door kruidnoten )
  • 90 gram roomboter
  • 175 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 repen pure chocolade
  • fondant in verschillende kleuren, ook wit voor de ogen
  • eetparels, voor de oorbellen
  • chococrisps (bij de bakproducten) voor het haar, de pupillen en de neus
  • lollystokjes (ik gebruikte 2 sateprikkers in een plastic rietje)
  • Papieren cupcakebakjes

Zo maak je de Zwarte Pietjes

  • Verkruimel de cake, je kunt ook een staafmixer gebruiken
  • Maak botercreme door de boter, poedersuiker en vanillesuiker te mengen
  • Roer de botercreme door de cake en meng alles goed door elkaar
  • Maak bolletjes van het deeg en leg ze op bakpapier op een bord
  • Maak met het lollystokje een gaatje in de bolletjes
  • Zet ze minimaal 30 minuten in de koelkast
  • Smelt de chocolade au-bain-marie
  • Doop de stokjes een klein stukje in de chocolade en steek deze in het deegbolletje
  • Zet weer terug in de koelkast, ook ongeveer 30 minuten
  • Doop de bolletjes in de chocolade en zet de stokjes in piepschuim of een eierdoos om te drogen
  • Smeer wat chocolade waar het haar moet komen en druk er de chococrisps op
  • Op de plaats van de oren plaats je een parel als oorbel
  • Gebruik steeds de gesmolten chocolade als lijm om delen vast te maken
  • Rol de fondant uit en maak een veer, een baret en een mondje
  • Draai van de witte fondant kleine bolletjes en plaats er een chococrisp op
  • Druk voor de neus ook een chococrisp op zijn plaats
  • Zet 2 papieren cupcakevormpjes over de muffin en druk de cake pops er in.

 

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.