carpaccio van ossehaas

Vandaag gaan we weer voor Italiaans. Mijn favoriete keuken als ik eerlijk ben. Ik lust eigenlijk alles maar heb toch wel een favoriet. Misschien had ik Italiaanse moeten zijn? Mijn naam in het Italiaans betekent engelen, ik heb Italiaanse les gevolgd en koop weleens een Italiaans tijdschrift. Vertalen wordt lastig als ik het niet regelmatig spreek, hoor of lees. Het duurt alleen wat langer voor de betekenis ervan weer opborrelt. Dat mag de pret niet drukken. Ik heb er eerlijk gezegd ook geen tijd meer voor. Mijn fulltimebaan, webstudio en Angeli Kookt erbij kosten veel tijd en dan moet ik helaas keuzes maken. Anyway, vandaag heb ik carpaccio voor je.  Carpaccio is een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Carpaccio betekent ” in dunne plakjes gesneden”.  Tegewoordig is het een bereidingswijze en zie je ook varianten op de oorspronkelijke zoals carpaccio van zalm of iets anders.  Oorspronkelijk bestaat het uit zeer dun gesneden rauw rundvlees. Vraag je slager om ossehaas of ander supervlees want alleen daarmee valt of staat je recept. Vraag meteen of hij het al in plakjes snijdt en verpakt per persoon, nu ben je er toch. Aangezien ik geen vaste hoeveelheden gebruik zie je dat ook terug in mijn ingrediĆ«ntenlijst. Ik doe dit namelijk op smaak. Alleen voor het vlees houd ik 100 gram per persoon aan. Eerder maakte ik ook de amuse van carpaccio, ook lekker!

carpaccio ossehaas

Nodig voor carpaccio

2 personen – bereidingstijd 5 minuten

  • 200 gram Ossehaas of ander rauw rundvlees in dunne plakjes gesneden
  • 2 handen verse rucola
  •  1 handje pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas, grof en fijn geraspt. Niet die uit een zakje maar van de kaaswinkel!
  • Vers gemalen peper en zeezout
  • Scheutje donkere balsamico azijn

Zo maak je de carpaccio

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan
  • Meng in een kom de rucola met peper, zout en balsamicoazijn
  • Leg een hoopje op een plat bord
  • Leg de plakjes vlees er bovenop
  • Strooi geroosterde pijnboompitten erover
  • Leg er wat blaadjes rucola op en geraspte Parmezaanse kaas
  • Vers gemalen peper naar smaak erover

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

2 gedachte over “Carpaccio”
  1. Carpaccio betekent niet In dunne plakjes gesneden.. het was een schilder..

  2. Hoi Merette, daar heb je helemaal gelijk in. Ik ben er onlangs ook pas achter gekomen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.