Chilisaus uit een flesje bevat ingrediënten waarvan je je afvraagt wat het is en waarom het er in zit. Je kunt het heel makkelijk zelf maken en zo zoet of heet maken als je zelf wilt.

Nodig voor Chilisaus

  • 10 eetlepels (rijst)azijn
  • 10 eetlepels water
  • 10 eetlepels suiker
  • 8 verse rode pepers
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels grof zeezout

Zo maak je heel eenvoudig je eigen Chilisaus

  • Pepers wassen, schoonmaken en halveren eventueel zaadjes verwijderen als je minder pittig wil
  • Pepers met het zeezout fijnwrijven in een vijzel of hakken in een blender
  • Azijn, suiker en water aan de kook brengen en tot een lichte siroop laten inkoken
  • Intussen de knoflook pellen en fijnsnijden
  • Knoflook zachtjes stoven in de olie
  • Knoflook en pepers door de siroop roeren

Saus laten afkoelen. Eerst is het nog wat vloeibaar maar na afkoeling wordt het stroperiger.

Lekker met Thaise kiploempia’s.

Je kun de saus in een glazen flesje bewaren.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.