Chocoladetaartje met frambozenroom

Chocolade, daar kun je me voor wakker maken. Deze keer maak ik een chocoladetaartje met frambozenroom als nagerecht. Dit lijkt een beetje op het warme chocoladetaartje met frambozensaus maar dat heeft een nog vloeibare kern en moet direct uit de oven gegeten worden. De taartje die ik nu maak kun je van tevoren maken, doormidden snijden en een lekkere frambozenroom tussen doen. Ook heel erg lekker en toch zeker met een frambozenlikeurtje of anders een lekkere dessertwijn of sherry.

Chocoladetaartje met frambozenroom

Nodig voor chocoladetaartje met frambozenroom

  • 100 gram chocolade
  • 100 gram bruine suiker
  • 50 gram boter
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 40 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram frambozen, vers of uit de vriezer (ontdooid)

Zo maak je het chocoladetaartje

  • Verwarm de oven op 190º C
  • Smelt de chocolade met de boter op een zacht vuur en laat afkoelen
  • Mix er de vanillesuiker, bruine suiker en de losgeklopte eieren door
  • Voeg de cacao en de bloem erbij en roer goed
  • Vet 4 vormpjes in met boter, liefst met antiaanbaklaag
  • Schenk er de chocolade in en bak 12-15 minuten in de oven.
  • Klop de slagroom stijf en roer er de frambozen door. Bewaar 12 frambozen voor de versiering straks
  • Snijd de taartjes doormidden, schep er frambozenroom op en zet het kapje er terug op
  • Bestrooi nog met cacao
  • Lekker met frambozenlikeur

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.