frittatta
Frittata cupcakes vullen met ei

Een frittata is een gerecht uit Italië. Het is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het is heel simpel, je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen en binnen no time heb je een frittata. Een grote of zoals ik altijd doe, een paar kleintjes. Zo raak je snel door restjes groenten, vlees of aardappels heen.

Leef je uit met ingrediënten

Maak lekkere combinaties zoals tomaatjes, paprika en salami of aardappelschijfjes, rozemarijn en knoflook of rode peper met paprika’s en ui. Leef je uit! Vet wat vormpjes in met een beetje olie. Je kunt cupcakevormpjes gebruiken en taartvormpjes. Wat jij wilt.

  • Verdeel de vulling over de vormpjes
  • Klop wat eieren los met een beetje melk en schenk het op de vulling.
  • Bak in 15-20 minuten in de oven op 180°C krokant en goudbruin.
  • Laat ze  afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

    Ook lekker bij de borrel als hapje.

fritatta

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.