Zalm gehaktballetjes

Gehaktballetjes van zalm, albondigas de salmón.  Een simpel gerecht maar net even wat anders. Heel licht en lekker als tapa of hapje. Gebruik lekker verse zalm die je in een keukenmachine tot gehakt maalt. Je maak er voorzichtig balletjes van die niet stevig aanvoelen. Dat hoort zo want dan blijven ze luchtig. Ze zijn eerder gaar dan vlees gehaktballetjes, je hoeft ze alleen rondom bruin te bakken.

Gehaktballetjes van zalm

Albondigas de salmón

2 personen – bereidingstijd 15 minuten

  • 250 gram verse zalm, zonder huid
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eitje, geklutst
  • 1 volle eetlepel beschuitkruim of paneermeel of 1 gemalen oude boterham
  • bieslook, fijngesneden
  • zout en zwarte peper
  • citroenrasp
  • 100 gram bloem
  • scheutje olijfolie

Zo maak je de gehaktballetjes van zalm

  • Hak de zalm fijn in een keukenmachine
  • Voeg ei, ui, broodkruim, citroenrasp, peper, zout en bieslook toe
  • Kneed alles door elkaar en draai er ongeveer 10 balletjes van
  • Rol de balletjes door de bloem
  • Bak de zalm gehaktballetjes in de olijfolie snel bruin
  • Serveer direct

Bron: bijzonderspaans.nl

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.