Gekleurde bietjessalade

Normaal gesproken heb ik redelijk voor ogen wat ik de komende week ga koken en pas daar mijn wekelijkse boodschappen op aan. Ik koop dan wat er op mijn lijstje staat maar soms stuit ik op iets waarvan ik later pas ga bekijken wat ik ervan ga maken. Zo ook met de gekleurde bietjes die ik niet kon laten liggen. Om de mooie kleuren te houden wilde ik de bietjes rauw in een salade verwerken. Als je ze kookt dan worden de kleuren zwakker en dat is jammer. Het oog wil namelijk ook wat. Al zoekend kom je dan bij recepten van bietjes gecombineerd met kaas en iets zoetigs.

De lente tegemoet met een rauwe bietjessalade

Dankzij de vrolijke kleuren lacht deze vrolijke gekleurde bietjessalade je de lente tegemoet. Helemaal fleurig zijn de wit-rode Chioggia bietjes. Het smaakt naar lente! Je hoeft de bietjes niet te koken, eet ze heel dungesneden rauw in de salade met geitenkaas en walnoten.

Gekleurde bietjes smaken fris en zoet

Ik had nog nooit een rauwe-bietensalade gemaakt. Misschien omdat ik had verwacht een aardsmaak te proeven, maar niets is minder waar: rauwe biet smaakt fris en zoet. Het recept dat ik vond heb ik zo “verbouwd” dat bronvermelding niet nodig is

Gekleurde bietjes
v.l.n.r. witte biet, zoete gele biet en de Chioggia biet

 

Nodig voor de gekleurde bietjessalade

2 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 200 gram gekleurde bietjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 75 gram rucola
  • handje geroosterde walnoten
  • scheutje witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepele zonnebloemolie
  • 2-3 theelepels vloeibare honing
  • 1 lenteui in ringetjes
  • 1 winterwortel inplakjes
  • peper en zout

Gekleurde bietjessalade

Recept gekleurde bietjessalade met geitenkaas

  • Schil de bietjes en snijd in hele dunne plakjes (ik gebruik mijn kaasschaaf)
  • Maak de dressing door de olie te mengen met de azijn en honing en breng op smaak met zout en peper
  • Verdeel de rucola over de borden en leg er de rauwe bietjes en de wortel op
  • Verbrokkel de geitenkaas over de salade en de in dunne ringetjes gesneden lenteui
  • Besprenkel met de dressingen strooi er de walnoten over

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.