Deze week is het Italiaanse week bij Angeli Kookt. Te beginnen met een vegetarisch voorgerecht. Gnocchi zijn balletjes die als pasta worden geserveerd. Ik eet dat regelmatig maar dat is de gnocchi con patate met tomatensaus. Nu maak ik spinazie gnocchi met lekkere salie boter. Ik moet eerlijk bekennen dat het er niet zo aantrekkelijk uitziet maar de smaak is echt super. Vooral met die salieboter er overheen.

Gnocchi-voor-het-koken

Nodig voor de gnocchi van spinazie (voor 4 personen)

  • 1 1/2 kg verse spinazie
  • Een beetje zout
  • 300 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 300 gram geraspte parmezaan
  • 200 gram bloem
  • 4 takjes verse salie, alleen de blaadjes
  • 50 gram boter

Gnocchi maken

  • Was de spinazie en laat goed uitlekken
  • Breng de spinazie met 1/2 theelepel zout aan de kook
  • Laat 2 minuten op een laag vuur koken tot het gaat slinken
  • Giet af en laat uitlekken en afkoelen
  • Meng de spinazie met de ricotta en de eieren in een grote kom
  • Voeg 3/4 van de parmezaan toe
  • Roer goed met een vork door elkaar
  • Roer geleidelijk de bloem er doorheen met een houten lepel
  • Het deeg moet zacht zijn en er moeten balletjes van gedraaid worden
  • Kneed het deeg met een bebloemde hand en rol de gnocchi tussen de handen
  • Blijf de handen en de gnocchi goed met bloem bestrooien
  • Leg de gnocchi op een met bloem bestoven werkblad
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de gnocchi voorzichtig 2-3 minuten
  • Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan als ze gaan drijven
  • Smelt de boter en verwarm de salie heel kort mee
  • Druppel de salieboter over de gnocchi en bestrooi met parmezaan

spinazie gnocchi

Bron: Tasty Italy

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.