Kabeljauw aardappelgratin van zoete aardappels

Vandaag ga ik voor een lekker magere ovenschotel met vis. Kabeljauw-aardappelgratin van zoete aardappels. Het originele recept is van Weight Watchers maar ik gebruik zoete aardappels in plaats van gewone. Die zoete smaak van die heerlijk oranje aardappel combineert goed met de kabejauw. Je kunt deze schotel vooraf al maken en op het moment van eten pas in de oven schuiven. Lekker makkelijk!

Kabeljauw aardappelgratin van zoete aardappels

Nodig voor kabeljauw-aardappelgratin van zoete aardappels

4 personen – bereidingstijd totaal 60 minuten

  • 8oo gram zoete aardappels
  • 1 grote bloemkool
  • 5oo gram kabeljauwfilets
  • citroensap van een halve citroen
  • 50 gram geraspte kaas
  • 500 ml groentebouillon
  • peper en zout
  • Nootmuskaat

Zo maak je de kabeljauwschotel

  • Verwarm de oven voor op 180º C
  • Schil de aardappels en snijd in plakjes
  • Kook de aardappels met een snufje zout 10 minuten en giet af
  • Verdeel de plakjes over de bodem van een ovenschaal
  • Snijd ondertussen de kabeljauw in blokjes, kruid met peper en zout, besprenkel met citroensap en verdeel over de aardappels
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook in de groentebouillon ongeveer 5 minuten
  • Giet de bloemkool af maar van 200 ml bouillon op
  • Weeg 300 gram bloemkool af en verdeel de rest over de vis
  • Pureer de 300 gram bloemkool met de 200 ml bouillon
  • Breng op smaak met cayennepeper, zout en nootmuskaat
  • Giet de saus over de ovenschotel en bestrooi met geraspte kaas
  • Zet de schaal 25 minuten in de oven en garneer voor het serveren met peterselie

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Een gedachte over “Kabeljauw-aardappelgratin van zoete aardappels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.