Kalfssukade langzaam gegaard in de oven

Kalfssukade. Mager rundvlees met een klein vetrandje. Het vlees komt van de schouder en heeft een heerlijk fijn vleesdraadje.

Stoof kalfssukade in rode wijn

Het lekkerst is om de sukade langzaam te garen op een lage temperatuur in de oven. Duurt even, ongeveer een uurtje of 3 maar dan heb je ook fantastisch mals draadjesvlees. Het vlees is van zichzelf al zo lekker dat je de bereiding erg eenvoudig kunt houden. Stoven in rode wijn bijvoorbeeld.

Kalfssukade langzaam gegaard in de oven

Nodig voor het recept van kalfssukade uit de oven

4 personen – bereidingstijd ruim 3 uur

  • Kalfssukade aan een stuk van ongeveer een kilo
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 prei in ringen
  • 1 eetlepel boter
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • 200 ml rode wijn
  • 4 dl bouillon
  • rozemarijnblaadjes
  • tijmblaadjes

Zo gaar je de kalfssukade in de oven

  • Verwarm de oven voor op 120º C
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom aan, schroei dicht
  • Haal het vlees uit de pan en doe het in een ovenschaal
  • Smelt de boter in dezelfde olie
  • Fruit de ui en de prei even aan en blus af met de rode wijn
  • Schenk de bouillon erbij en een paar blaadjes rozemarijn en tijm
  • Giet het wijnmengsel in de ovenschaal over de kalfssukade
  • Stoof ongeveer 3 uur langzaam in de oven
Aardappelpuree met bleekselderij

Lekker met aardappelpuree met bleekselderij

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

2 gedachte over “Kalfssukade langzaam gegaard in de oven”
  1. Ik ga dit maken, Angeli. Het ziet er fantastisch uit.
    Denk dat ik eerder arachideolie ga nemen omdat zonnenbloemolie teveel eigen smaak geeft bij verhitting.
    Maar we gaan genieten, dat staat vast.
    Bedankt voor dit recept.

  2. Hoi Angeli,

    Klinkt als een lekker recept!
    Hoeft er geen deksel op de ovenschaal? En hoef je de kalfssukade tussentijds niet te draaien?

    Groetjes Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.