Thaise kiploempia's

Ooit weleens zelf kiploempia’s gemaakt? En heb je daar nu ook zo’n ontzettende trek in? Kom op dan! Klaar in een half uurtje.

Thaise kiploempia's

Nodig voor 6 kiploempia’s

  • Filodeeg
  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels (rijst)olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 gram worteltjes
  • 4 champignons
  • 20 gr witte kool
  • 1 ei
  • 1 kopje miehoen (voorweken in warm water)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel suiker

Zo maak je de loepmia’s

  1. Wortels, champignons en witte kool heel fijn snijden of voor het gemak met een keukenmachine
  2. Kipfilet in kleine blokjes snijden en bakken in de olie
  3. Bak kort de knoflook mee
  4. Alle overige ingrediënten toevoegen en even bakken
  5. Laat afkoelen
  6. Doe een eetlepel van de vulling op een loempiavelletje. Vouw de zijkanten naar binnen, besmeer met wat losgeklopt ei en rol ze dan op. Bak je ze in de oven bestrijk ze  dan met olie in plaats van ei.
  7. Loempia’s goudbruin frituren in een wok of frituurpan. Of bak ze in de oven op 180 ºC 25 minuten
  8. Lekker met zelfgemaakte Chilisaus

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.