Categorie: Koek, gebak en zoet

Er is altijd wel een gelegenheid om zoetigheid te eten. Feestje, dipje of emotioneel? We zijn er namelijk met z’n allen aan verslaafd. Op Angeli Kookt vind je daarom een grote verzameling van zoete lekkernijen. Niet alleen koekjes en taarten maar ook zelf-maak lekkernijen zoals bounty’s, bonbons en snickers. Kijk zelf maar. Wat ga jij bakken vandaag?

Havermoutkoeken

Havermout. Vroeger aten we havermoutpap. Dat was een slijmerige massa dat nog meer slijm in je keel achterliet. Lekker vond ik het wel maar dat kleffe in mijn mond dat…

Appelkoeken

Met een koek of gebak van appels kun je altijd goed voor de dag komen. Ik ken echt niemand die geen appelgebak of een variant daarvan lust. Als ik kijk…

Karamelkoekjes

Laatst waren we in Engeland. In Broadway, prachtig dorp in de Cotswolds trouwens, kocht ik een prachtig blikje met salted caramel biscuits. Nou, die waren snel op kan ik je…

Pruimentaart

Wat doe je met een kilo pruimen die eigenlijk wat tegen vallen qua smaak? Weggooien is zonde en laten liggen tot ze bijna zelf weglopen is ook wat. Maak er…

Tarte Tatin

Tarte Tatin, omgekeerde taart. Dat is het eerste gerecht dat ik maak uit het kookboek van Donna Hay dat ik van mijn collega’s op het regiokantoor heb gekregen. Niet zomaar…