Lasagne cupcakes

Tja wat doe je met een restje pastasaus als je weer eens wat anders wilt en niet 2 dagen achtereen hetzelfde? Lasagne cupcakes maken! Het zijn gewoon mini lasagnes die je als hapje of voorgerecht kunt eten. Zier er vrolijk uit vooral met een tomaatje erop. Als deeg kun je gekookte of verse lasagnebladen gebruiken, bladerdeeg of rijstvellen. Bladerdeeg zorgt er wel voor dat je wat meer calorieën naar binnen werkt. Ik kies voor rijstvellen of wonton wrappers. Filodeeg kan natuurlijk ook. Beetje ricotta, mozzarella en parmezaanse kaas en even de oven in. Mijn recept is voor 2 personen maar het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel pastasaus je over hebt.

Lasagne cupcakes

Nodig voor lasagne cupcakes

2 personen (per persoon 3 cupcakes) – bereidingstijd 30 minuten

  • 1 vorm voor 6 cupcakes
  • 3 eetlepels ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 6 eetlepels tomaten- gehaktsaus
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • 6 rijstvellen, bladerdeeg, gekookte lasagnebladen of filodeeg

Cupcakes lasagne

Zo maak je de cupcakes

  • Warm de oven voor op 200º C
  • Leg de rijstvellen kort in koud water en laat drogen op een droge theedoek
  • Vet de cupcakevorm in met wat boter
  • Bekleed elke vorm met een rijstvel
  • Schep een beetje ricotta op de bodem
  • Beetje gehaktsaus
  • Beetje parmezaanse kaas
  • Plukje mozzarella
  • Vouw het uitstekende deeg een beetje naar binnen
  • Ze de vorm in de oven en bak 18-20 minuten tot de randjes bruin worden en de kaas is gesmolten

Cupcakes Lasagne

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.