Malse kip

De Hacheebonbon van Slagerij Wilde bestaat voor  55 procent uit pure chocolade met daaraan kruiden toegevoegd. De bonbon zorgt voor fijne smaak en binding in stoofgerechten en sauzen. Vanwege een overweldigend succes is het assortiment van bonbons is nu uitgebreid met nog 3 andere; namelijk de Wildbonbon, Goulashbonbon en de Ragoutbonbon.

Deze laatste bonbon gebruik ik nu in mijn kipgerecht. Behalve een verfijnde smaak zorgt het ook voor heerlijke malsheid van de kip. Kip heeft nog weleens de neiging droog te worden maar met de Ragoutbonbon hoef je daar niet bang voor te zijn. Voor mijn recept gebruik ik ook abrikozen om wat zoetheid toe te voegen.

Malse kip

Nodig voor mijn kip met pasta en abrikozen voor 4 personen

  • 1 Ragoutbonbon
  • 1 kilo kipfilet in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel boter
  • 200 ml kookroom
  • 1 blik abrikozen
  • Mafaldine of pappardelle

Zo maak je dit kipgerecht

  • Smelt boter in een grote pan en fruit de ui en de knoflook
  • Voeg de kipblokjes toe en bak bruin
  • Snijd de paprika, champignons. rode peper en de courgette klein en bak mee
  • Voeg de ragoutbonbon toe en laat smelten
  • Voeg dan de kookroom toe en laat zachtjes pruttelen
  • Kook ondertussen de pasta gaar en giet af
  • Doe de pasta bij de kip en  roer alles om
  • Schep voorzichtig de abrikozen er door en laat mee verwarmen
  • Breng op smaak met peper, zout hoeft niet meer
  • Smakelijk!

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.