ouderwetse sla

Als je het even niet meer weet, en dat heb ik natuurlijk ook weleens, dan maak ik sla. Van die ouderwetse van vroeger met augurkjes, zilveruitjes en hard gekookte eieren. Gewoon wat je hebt liggen. Heb je geen klassieke slasaus dan maak je je eigen saus. Meng een volle eetlepel mayo met een halve eetlepel azijn. Beetje zout en peper erdoor en je hebt slasaus. Als je ervan houdt doe er dan gebakken spekjes door of als je geen varkensvlees eet, gebakken rookvleesblokjes.

ouderwetse sla

Nodig voor ouderwetse sla

  • Botersla
  • 2 hard gekookte eieren
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • augurkjes en zilveruitjes naar smaak
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel azijn

Was de sla, snijd de  tomaat, komkommer, augurkjes en zilveruitjes. Maak slasaus door de mayo te mengen met de azijn en meng met de sla. Snijd de eieren in vieren en bestrooi met paprikapoeder.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Een gedachte over “Ouderwetse sla”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.