Gevulde paprika met couscous

Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels en is gemaakt van tarwemeel en water. De bereiding is zo eenvoudig dat je het tijdens het kamperen kan maken! Gewoon kokend water erover gieten en even laten staan tot de korreltjes zich volgezogen hebben met de vloeistof. Je hebt voor een hele maaltijd maar 75 gram per persoon nodig.

Paprika gevuld met couscous

Als bijgerecht voor mijn krokodiltournedo maakte ik een rode paprika uit de oven en vulde ik het met lekker gekruide couscous. Een goede combi bleek. Door de couscous deed ik rozijnen, koriander en verse mint. Erg lekker!

Gevulde paprika met couscous

Nodig voor paprika gevuld met couscous

2 personen – bereidingstijd 20 minuten

  • 2 rode paprika’s
  • 75 gram couscous
  • 1 eetlepel verse mint
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelpepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelpel paprikapoeder
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 dl groentebouillon

Zo maak je de parika’s gevuld met couscous

  • Verwarm de oven op 200º C
  • Was de paprika’s en snijd het kapje van de paprika’s
  • Haal de zaadlijsten het het witte vlees eruit
  • Schenk er wat olijfolie over en bak in de oven samen met de kapjes in een ovenschaal zo’n 15 minuten
  • Doe de couscous met de komijn, cayenenpeper, kurkuma en paprikapoeder in een schaal en schenk er de groetebouillon over
  • Voeg de rozijnen toe en laat 10 minuten staan tot het vocht is opgenomen
  • Roer de couscous met een vork los en schep de peterselie, koriander en mint erdoor
  • Haal de paprika’s uit de oven en schep de couscous erin

Doe er nog wat feta over en plaats nog 10 minuten in de oven

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.