quiche caprese

Quiche, ik ben er dol op. Mijn oven draait overuren met deze ovenschotels. Tijdens het bakken kan ik meteen mijn aanrecht opruimen en afwassen. Ja met de hand want ik heb namelijk geen vaatwasser, die hoef ik trouwens ook niet. Ten eerste heb ik er geen plek voor en ten tweede vind ik het onzin dat je er minder werk mee zou hebben. De afwas moet er toch in en weer uit, deels nog afgedroogd worden en weer opgeruimd. Anyway, hier het recept van Quiche Caprese.

quiche caprese

Nodig voor de Quiche Caprese

  • Het deeg
    • 250 gram bloem
    • 125 gram koude boter in blokjes
    • 1 losgeklopt ei
    • 3 eetlepels koud water
    • 1 pak bakbonen
  • De vulling
    • 400 gram lekkere zoete kerstomaatjes
    • 150 gram half gedroogde tomaatjes
    • 2 bollen buffelmozzarella
    • 75 gram geraspte parmezaane kaas
    • 4 eieren
    • 125 ml slaroom
    • 1 bosje basilicum
    • 25 gram pijnboompitjes
    • paneermeel of een verkruimeld beschuitje
    • Peper en zout
    • 1/2 theelepel cayennepeper

Zo maak je de quiche

  • Oven voorverwarmen op 200º C
  • Vulling:
    • Snijd de kerstomaatjes doormidden en lepel het de zaadjes er uit
    • Doe ze samen met de halfgedroogde tomaatjes in een kom
    • Snijd de basilicum fijn
    • Meng alles door elkaar met de helft van de parmezaanse kaas en veel versgemalen peper
    • Klop in een andere kom de eieren los met de slagroom, zout, peper en cayennepeper
    • Voeg de andere helft van de parmezaanse kaas toe
    • Mozzarella in stukken snijden of scheuren
  • Deeg maken:
    • Doe bloem, boter en zou in een kom en verkruimel met je vingers
    • Voeg ei en het water toe
    • Kneed snel tot een bal
    • Laat in plastic folie 30 minuten in de koelkast rusten
    • Verdeel het deeg over de quichevorm (let op eerst invetten met boter en bepoederen met bloem)
    • Leg er bakpapier bovenop en vul met de bonen
    • Bak 15 minuten onder in de oven
    • Til het papier met de bonen eruit en bak nog 10 minuten tot de bodem goed droog is
  • De Quiche
    • Haal de schaal uit de oven en bestrooi de bodem met paneermeel of beschuit
    • Tomaatjes erover verdelen
    • Verdeel de mozzarella erover
    • Bestrooi met de pijn boompitjes
    • Giet het eimengsel erover
    • Zet weer terug in de oven en bak 20 minuutjes

Smakelijk!

Bron: Koken met Kari, koken zonder pakjes & zakjes 2

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.