schuimomelet met kersen

Het is tijd voor een toetje. Deze keer schuimomelet, eigenlijk gewoon een zoet geklutst ei met poedersuiker. Apart als je een gebakken ei als nagerecht gaat eten. Even de knop omzetten denk ik.  Maar wel handig als je geen toetje in huis hebt en er toch een wil. Eieren heb je meestal we in huis en suiker ook. Als je dan ook nog eens wat verse vruchtjes hebt of uit de diepvries dan heb je helemaal een kompleet nagerecht. Fluffy en lekker!

schuimomelet met kersen

Nodig voor schuimomelet

2 personen – bereidingstijd 10 minuten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • poedersuiker
  • boter
  • kersen, eventueel uit de vriezer

Zo maak je een schuimomelet

  • Splits de eieren
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa
  • Klop de eiwitten stijf
  • Schep het eigeelmengsel door de eiwitten
  • Smelt boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin
  • Doe een deksel op de pan en laat op een heel laag vuurtje lichtbruin worden en de bovenkant wat gestold
  • Verwarm ondertussen de kersen in een ander pannetje
  • Schuif de omelet op een bord en vouw hem dubbel
  • Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en schep er de kersen bij

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.