Sliptong met salsaverde

Sliptong is een klein soort tong en makkelijk te bereiden. Ben je op zoek naar een visrecept dat snel klaar is? Kies dan sliptong met salsaverde. Ik dacht altijd dat het slibtong is, met een “b” dus. Niets is minder waar want waarom is het met een “p”? Het werkwoord slippen zit in sliptong. Sliptongen zijn erg klein en daardoor slippen ze makkelijk door de zeef waarmee vis wordt gesorteerd. Er is totaal geen connectie met slib dus.

Vis moet 3 keer zwemmen

Sliptong is een lekker visje met een zachte smaak. Gebruik echte boter om het visje nog lekkerder te maken. In de Franse keuken zeggen ze: “Een goeie vis moet 3 keer zwemmen, eerst in water, dan in boter en tot slot in wijn”. Ik kan me daar wel in vinden. Bij deze sappige, vetarme en licht verteerbare vis drink je bijvoorbeeld een Chardonnay.

Nodig voor sliptong met salsaverde

4 personen – bereidingstijd 35 minuten

  • 4 tot 8 sliptongen panklaar
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje munt
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 limoenen, sap
  • 50 ml olijfolie
  • zout en peper
  • 4 eetlepels boter
  • 2 eetlepels zoete chilisaus

Zo maak je de sliptong met salsaverde

  • Pel en snipper de knoflook
  • Halveer de jalapñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes
  • Was de munt en de koriander en pluk de blaadjes van de takjes
  • Maal in een keukenmachine of blender de knoflook, koriander, munt en de jalapeñopeper
  • Meng het limoensap en de olijfolie er doorheen
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Wentel de sliptongen door de bloem en bak 3 minuten per zijde goudbruin in roomboter
  • Verdeel de sliptong over de borden en verdeel de salsaverde en de chilisaus er overheen

Lekker met zeekraal

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.