Sneeuwster taartje

Deze sneeuwster hadden jullie nog van me tegoed. Heel toepasselijk juist nu er een pak sneeuw ligt, bij ons in elk geval wel. Het is een superluchtig biscuitdeeg maar wel met een laag slagroom en advocaat. Dat dan weer wel. Hij is vrij eenvoudig maar je moet hem wel volledig af laten koelen voor je met de slagroom aan de slag gaat. O ja, en vergeet niet de inkepingen in de bovenste laag te snijden vóór je dat deel op de taart plaatst. Dat was ik namelijk wel vergeten.

Sneeuwster taartje

Nodig voor de sneeuwster

8-10 stukjes – bereidingstijd 40-50 minuten

  • Biscuitdeeg
    • 5 eieren
    • 150 gram suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 110 gram bloem
    • 35 gram maïzena
  • Vulling
    • 400 ml slagroom
    • 160 gram mascarpone
    • 8 eetlepels kristalsuiker
    • 2 zakjes klopfix (slagroomversteviger)
    • Advocaat
    • Poedersuiker

Zo maak je de sneeuwster

  • Verwarm de oven op 175º C (hetelucht) en anders op 195º C
  • Klop de eieren met  de suiker en de vanillesuiker in circa 10 minuten luchtig. Het beslag gaat dan schuimen en heeft de dikte van bijna opgeklopte slagroom
  • Zeef de bloem en de maïzena boven de kom en spatel het voorzichtig door het eimengsel. Doe dat niet te lang want anders ontsnapt alle lucht
  • Vet een taartvorm, diameter 24 cm, in met boter en bebloem
  • Giet het beslag in de vorm en bak de taart in 30 tot 35 minuten. Controleer op gaarheid door op de taart te drukken. Als ie rustig terugveert dan is ie gaar
  • Laat helemaal afkoelen op een rooster en snijd daarna horizontaal doormidden
  • Giet voor de vulling de slagroom in een kom en klop met de suiker, mascarpone en slagroomversteviger tot een stevige en luchtige massa
  • Bestrijk de onderste helft van de taart met bijna alle slagroom maar laat de randen vrij. Het moet een bol vormen.
  • Meng nu de rest van de slagroom met advocaat, hoeveelheid naar smaak en bestrijk het midden van de slagroombol ermee
  • Maak met een scherp mes 4 inkepingen in de bovenste helft van het deeg en leg het op het onderste deel van de taart, boven op de slagroom.
  • De bovenkant valt nu mooi open en de advocaat met slagroom is nu duidelijk zichtbaar door de ster
  • Strooi er poedersuiker over.

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.