Snickers oftewel chocolade-nougat-karamel-pinda reep. Naast bounty’s maken stond deze chocoladereep boven aan mijn lijstje voor de categorie zelf-maken. Een ding is zeker; het is niet gezond maar wel lekker. Wat gaat er allemaal in? Chocolade, karamel, marshmallows en pinda’s. Je maakt laagjes en laat het steeds opstijven in de koelkast of vriezer. Het zelf maken van snickers is niet zo moeilijk als ik dacht. Je moet alleen wat geduld hebben. Eenmaal zelf gemaakt, dan wil je niet anders meer. Ze zijn zelfs nog lekkerder dan de repen die je koopt. Ik moet wel bekennen dat ze niet de schoonheidsprijs krijgen maar dat mag de pret niet drukken. Ze smaken hemels, geniet!

Zelf snickers maken

Nodig voor snickers

  • 900 gram chocolade
  • 60 gram roomboter, ongezouten
  • 60 ml gecondenseerde melk
  • 200 gram marshmallow fluff.
  • 1 pot karamelpasta (bijvoorbeeld Bebogeen)
  • 85 gram pindakaas
  • 235 gram ongezouten pinda’s
  • Vierkante bakvorm

Snickers zelf maken

  • Laag 1: chocolade
    • Smelt 300 gram chocolade au-bain-marie
    • Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier
    • Schenk de gesmolten chocolade in de bakvorm en verdeel gelijkmaktig, hoekjes niet vergeten. Zet de vorm in de koelkast tot de chocolade gestold is
  • Laag 2: marshmallow
    • Smelt de marshmallow fluff au-bain-marie met een eetlepel water
    • Voeg de boter toe als de fluff vloeibaar is en laat meesmelten
    • Voeg de gecondenseerde melk toe, roer goed tot het mengsel weer wat dikker wordt
    • Haal de kom van het vuur en roer de pindakaas erdoor. Alles wordt weer wat dikker en krijgt de kleur zoals je herkent van de reep
    • Schenk deze nougat over de gestolde chocoladelaag en zet weer terug in de koelkast tot de laag stevig is. Je kunt er daarna nog wel zacht met je vingers indrukken.
  • Laag 3: karamel met pinda’s
    • Doe de karamelpasta in een kom en laat een klein beetje smelten
    • Roer alle pinda’s er doorheen en smeer alles heel voorzichtig op de gestolde nougatlaag
    • Zet de vorm in de vriezer tot alle lagen goed hard zijn geworden
  • Laag 4: chocolade
    • Haal de vorm uit de vriezer en snijd de stevige massa in repen. Dit is best een lastig en plakkerig klusje; ik waarschuw je maar
    • Smelt de resterende chocolade au-bain-marie en haal de repen met 2 vorken door de chocolade en laat uitlekken op een rooster
    • Bewaar in de koelkast

Bron: Recept met instructiefilmpje van Sabine op haar website ohmyfoodness.nl

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.