Stimpstamp

Vandaag is het doe-maar-weer-gewoon-dag. Lekkere Hollandse andijviestamppot met rookworst. Waarom het stimpstamp heet is voor mij een raadsel. In Vlaanderen heet het Stoemp. Er zijn diverse varianten; soms wordt de andijvie meegekookt en soms niet. Soms in de oven en soms niet. Ik gebruikt rauwe andijvie want dat is lekker knapperig en ook nog eens snel klaar.

Stimpstamp

Nodig voor stimpstamp

4 personen

  • 1 1/2 kilo geschilde aardappelen
  • 2 dl hete melk
  • 300 gram dungesneden verse andijvie
  • 200 gram blokjes rookvlees of spekblokjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel blanke azijn
  • zout en peper
  • boter om te bakken
  • 1 rookworst

Zo maak je stimpstamp

  • Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn
  • Warm de rookworst op
  • Meng de melk door de puree en verwarm goed door
  • Bak de blokjes rookvlees of spekjes en schep het uit de pan
  • Voeg aan de aardappelpuree de toe mosterd, het braadvet, azijn, zout en peper.
  • Goed mengen
  • Meng op het laatst de rauwe andijvie erdoor en serveer direct, anders verliest de andijvie zijn knapperigheid
  • Schep de rookvleesblokjes of de spekblokjes er bovenop
  • Snijd de rookworst in plakjes en serveer bij de andijviestamppot

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.