Tacoschelpen met gehaktvulling en paprikasaus

Ooit toen het net in de supermarkt lag, heel lang geleden, kocht ik krokant gebakken taco en een zakje kruidenmix voor de saus. Ik vond dat smerig! Nooit meer gegeten dus. Tot ik vandaag besloot het nog een keer te proberen maar dan met verse ingrediënten. Ok, de tacoschelpen zijn niet kant en klaar gebakken maar ook niet van scratch gemaakt. Verse tacoschelpen maar ik een andere keer. Nu gebruikte ik daarvoor maistortilla’s die ik krokant bakte in de oven. Een gehaktvulling ging in de schelpen en een heerlijke saus erover en Mexicaanse kruiden, zelf gemengd. Beetje sla erbij en we waren het er snel over eens, dit is toch wel erg lekker. Zeker vaker maken!

tacoschelpen-met-gehaktvulling-en-paprikasaus

Nodig voor tacoschelpen met gehakt en paprikasaus

4 personen – bereidingstijd 25-30 minuten

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 stengel prei, in ringen gesneden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 8 kleine maistortilla’s
  • Saus
    • 400 gram gezeefde tomaten (1 pak)
    • 1 ui, fijngesnipperd
    • 1 groene paprika, in blokjes
    • 1 of 2 rode Spaanse pepers, fijngesneden
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 theelepel suiker
    • 1 eetlepel azijn
    • beetje zout en peper naar smaak
    • Zonnebloemolie of olijfolie
  • Kruidenmix
    • 4 theelepels paprikapoeder
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper

Zo maak je tacoschelpen met gehakt en paprikasaus

Verwarm de oven op 170º C met het rooster in het midden van de oven. Smeer de kleine tortilla’s in met een klein beetje olie en hang ze steeds over 2 spijlen over het rooster. Bak ze ongeveer in 10 minuten krokant.

Nu maken we de paprikasaus. Verhit de olie in een groet pan en fruit ui, paprika, rode peper en de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de kruiden toe en bak kort mee. Doe daarna de gezeefde tomaten, azijn en suiker erbij en roer goed. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.

Maak de gehaktvulling. Giet olie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg de fijngesneden knoflook, ui, paprika en prei toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Daarna doe je er de tomatenpuree bij en meng goed. Bak nog een minuutje mee en zet dan het vuur uit. Meng voor de kruidenmix alle aangegeven ingrediënten en voeg 2 volle eetlepels bij het gehaktmengsel. De rest bewaar je in een pot op een droge plaats voor de volgende keer. Je hebt 1 eetlepel per 100 gram nodig. Wil je pittiger dan gebruik je meer.

Schep de gehaktvulling in de tacoschelpen en schep er de paprikasaus over.

Tip, eet ook eens Fajita met pico de gallo om in dezelfde stijl te blijven. Anders maar ook erg lekker!

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *