Tzatziki

O die heerlijke Tzatziki! Lekker  om gewoon zo te eten of stokbrood mee te besmeren. Ik eet hem altijd bij mijn Gyros schotel en Choriatiki.

Tzatziki
Tzatziki

Wat heb je nodig?

  • 500 gram lekkere dikke Griekse of Turkse yoghurt
  • 5 tenen knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel goede olijfolie, extra vergine
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Een paar blaadje fijngesneden verse munt

Hoe maak je Tzatziki?

  • Schil de komkommer en snijd in de lengte doormidden
  • Verwijder de zaadjes en rasp hem grof
  • Strooi zeezout over de komkommer en laat in een zeef uitlekken
  • Doe ondertussen de yoghurt in een schaal
  • Pel de knoflooktenen en pers het in de yoghurt
  • Spoel het zout van de komkommer en knijp het met de handen uit tot er geen vocht meer uitkomt
  • Doe de komkommer in de yoghurt
  • Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Garneer met een blaasje munt en een olijf in het midden

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.