Vispannetje met zalm en kabeljauw

Nu ik erover nadenk heb ik al ruim 3 weken geen stuk vlees meer gegeten maar wel vaak vis, kip of vegetarisch. Niet bewust of zo maar ik zit momenteel in een fase dat ik vis lekkerder vind dan vlees. En eerlijk is eerlijk, ik mis het eigenlijk niet. Zo heb ik nu ook weer een lekker vispannetje voor je. Vispannetje met zalm en kabeljauw uit de oven. Heerlijk met aardappelpuree of met lekker vers stokbrood (nee, niet die taaie smakeloze afbakstokken!). Ook dit is weer zo’n geweldig ovengerechtje en erg leuk in van die minipannetjes. Tegenwoordig gebruik ik mijn oven bijna elke dag, denk dat de electrarekening aan het einde van het jaar ook ‘erg leuk’ is.

Vispannetje met zalm en kabeljauw

Afwijkend recept

Het recept van dit vispannetje met zalm en kabeljauw heb ik van een Belgische website. Het leek me wel wat maar achteraf heb ik het toch best wel anders gemaakt dan de bedoeling was. In hoofdlijnen wel maar ik heb wat ingrediënten vervangen en ook de witte wijn die ik nodig had was niet een droge maar een zoete. Ik dacht nog wortels in huis te hebben maar die vlieger ging ook al niet op toen ik thuis kwam en alleen gekleurde zoete puntpaprika’s, ook oranje, aantrof in de groentelade. Verse marjolein was nergens te krijgen dus toen maar gedroogde versie gebruikt. Uiteindelijk was het een zeer geslaagd recept. Het originele recept staat op de website van Solo. Ik geef je de ingrediënten die ik gebruikte, dan kun je kiezen.

Dit heb je nodig voor vispannetje

 4 personen – bereidingstijd 35 minuten

  • 300 gram kabeljauwfilet in blokjes
  • 250 gram zalmfilet in blokjes
  • 2 oranje zoete puntpaprika’s
  • Wit van 2 stengels prei
  • 1 visbouillonblokje (eventueel, anders zout en peper)
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml room
  • 1 el marjolein
  • 1 el vers gehakte peterselie

Zo maak je het vispannetje

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Maak de groenten schoon en snijd de paprika’s in kleine stukjes en de prei in ringen
  • Fruit de paprika’s en prei in een eetlepel olijfolie en kruid met zout en peper
  • Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje.
  • Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn en saus een beetje is ingekookt/ingedikt.
  • Verdeel de blokjes kabeljauw en de zalm over ovenschaaltjes
  • Giet er de groentensaus over, bestrooi met peterselie en marjolein.
  • Werk af met gemalen pecorino en zet 20 à 25 minuten in de oven.

Tip: garnalen toevoegen kan ook

Eet het pannetje met heerlijk vers stokbrood en doop het in de vloeistof

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *