Zeebaars uit de oven

Vis vormt met venkel een gouden duo. Met deze combinatie zit je er nooit naast. Zeebaars is een prima vis om in de oven te bereiden. Laat de visspecialist hem schoonmaken en onthoofden. Dat laatste hoeft natuurlijk niet maar ik ben altijd afgeleid door die starende ogen op het bord dus van mij mag ie eraf. Dit recept van zeebaars met venkel uit de oven daar ben je zo mee klaar. Je verpakt namelijk alles in een stuk bakpapier en bak het ongeveer 10 minuten in de oven. Veel tijd kost het dus niet en daardoor ook heel goed te doen op een drukke doordeweekse dag. Het recept is voor 1 persoon maar je kunt het heel eenvoudig vermenigvuldigen naar het aantal personen die het lekkere visje gaan eten.

Zeebaars uit de oven

Nodig voor zeebaars uit de oven

  • 1/4 venkel, geschaafd
  • 1/2 citroen, in plakjes gesneden
  • 2 kleine vastkokende aardappeltjes, geschaafd in dunne plakjes
  • takje dille
  • 1 zeebaars
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 50 ml witte wijn

Zo bereid je zeebaars met venkel uit de oven

  • Verwarm de oven met bakplaat voor op 200º C
  • Leg bakpapier klaar en leg er de venkel, citroen en aardappels op
  • Bestrooi met dille en leg de vis er bovenop.
  • Kruid met peper en zout en giet de wijn en de olijfolie erover
  • Vouw het pakketje heel goed dicht en leg het voorzichtig op de hete bakplaat
  • Bak de zeebaars 10 minuten
  • Haal het pakketje uit de oven en laat even een paar minuten rusten
  • Vouw het pakketje open, pas op is heet en serveer met papier en al

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.