Zeeuwse appelflappen

Manlief is een Zeeuw en met een Zeeuwse logee op oudjaarsavond ontkom ik er niet aan om Zeeuwse appelflappen in Noord Brabant op tafel te zetten. Brabrantse worstenbroodjes zou kunnen er trouwens ook wel bij, in miniatuur versie in eenhaps uitvoering. Maar ik weet eigenlijk niet het verschil tussen appelbeignets en deze flappen.  Het zijn gewoon appelbeignets in bierbeslag. Dat bier maakt het korstje lekker knapperig en is bijna hetzelfde beslag als voor fish van fish and chips. Maakt niet uit, ze smaken goed! Net als de Trappist oliebollen.

Zeeuwse appelflappen

Nodig voor Zeeuwse appelflappen

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 appels
  • 1 ei
  • snufje zout
  • Suiker en kaneel
  • 1 fles oud bruin bier
  • Bloem
  • Poedersuiker

Zo maak je Zeeuwse appelflappen

20 stuks ongeveer

  • Roer het ei en een snufje zout door het zelfrijzend bakmeel
  • Met een garde roer je het tot een glad beslag
  • Schil de appels en snijd ze in schijven
  • Steek met een ronde deegsteker het midden uit de appelschijven
  • Haal de schijven door het mengsel van suiker en kaneel en bestuif licht met bloem
  • Haal door het beslag en bak de schijven in de hete olie op 175º C tot ze goudbruin zijn
  • Bak er maar 3 tegelijk zodat het vet niet te hard afkoelt
  • Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een mengsel van poedersuiker en kaneel over

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.