Dag 2016, je was geweldig!

Hier ben ik dan weer! Een paar maanden ben ik druk geweest met huis verkopen, een ander thuis kopen en natuurlijk het verhuizen zelf. Van een nieuwbouwwijk naar een voormalige boerderij ergens in het buitengebied is een soort cultuurshock waar ik écht niet aan hoeft te wennen. Van echt uitgebreid koken is het de afgelopen maanden niet van gekomen maar daar komt zeker verandering in. Ik heb een enorme keuken er voor teruggekregen met zoveel ruimte dat ik nu een luxe probleem heb. Ach, en dat die bewuste keuken nog helemaal gemoderniseerd moet worden, daar zit ik écht niet mee! Ik heb een grote kelder voor flink wat voorraad en een groot stuk grond om zelf groenten te verbouwen. Dat komt goed uit want wonen in een buitengebied wil zeggen dat je veel op voorraad moet hebben en dus veel in moet slaan of zelf wat moet verbouwen.

Kerstrecepten

Op Kerstavond had ik weer een zelf mijn Kerststol gebakken inclusief zelfgemaakt amandelspijs. Met Kerst was het volle bak bij ons en ik heb me weer heerlijk uit kunnen leven in de keuken, eindelijk. Dit jaar heb ik niet allemaal nieuwe recepten geproduceerd maar ging voor herhaling. De dag voor Kerst heb ik bijna de hele dag in de keuken gestaan om alle voorbereidingen te doen. Ik maakte 1e Kerstdag ‘s ochtends vroeg een sneeuwster, recept volgt, en 2 soorten amuses om alvast de eetlust op te wekken; carpacciobonbon en een amuse van gerookte makreel met doperwtenpuree. Het voorgerecht was geroosterde paprikasoep, het hoofdgerecht eendenborst met broccolimousse en sinaasappelsaus en als nagerecht het altijd imponerende Pavlova.

Op 2e Kerstdag maakte ik wel 2 nieuwe gerechten maar ben helemaal vergeten om foto’s te maken…….Ik maakte pompoensoep met oesterzwammen en blue stilton en natuurlijk kon een gevulde kalkoen niet ontbreken op de Kersttafel. Geen nood, ik heb nog pompoenen over om het voorgerecht nog een keer te maken. Het fantastische recept houd je nog van me tegoed. Het nagerecht was een chocolade lavacake met frambozensaus. Daar scoor je ook altijd hoog mee.

kerstmenu-2016

Overpeinzingen

Op zo’n laatste dag van het jaar ben ik altijd wat emotioneel. Gelukkig heb ik al mijn dierbaren en geliefden nog. Luisterend naar de Top2000 komt het hele jaar weer aan me voorbij. Wat was het een geweldig jaar voor ons. Zowel op persoonlijk als werkgebied. Als ik kijk wat we, behalve natuurlijk het behoud van een goede gezondheid, als wens en hoop hadden precies een jaar geleden dan hebben we het goed voor elkaar gekregen! Wat wordt 2017? Ik zie 2017 vooral als een uitdagend jaar en verder zien we wat het ons brengt!

Dag 2016, je was fantastisch! Welkom  2017.

Iedereen een geweldig, gezond, gelukkig en natuurlijk smakelijk Nieuwjaar!!

Bewaren

Bewaren

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.