Dag 2018, genieten en meer

Alweer een jaar voorbij. Sinds 2016 heb ik op mijn blog de gewoonte om de laatste dag van het jaar terug te kijken.

Je was geweldig” was mijn kreet in in 2016, in 2017 “Alles was nieuw” en 2018 was een combinatie van de 2 vorige jaren en dus “Genieten en meer”.

Zeeuwse appelflappen
Zeeuwse appelflappen

Zowel mijn privéleven, mijn drukke baan, hoe ik ben veranderd en fijne nieuwe vriendschappen hebben me veel voldoening gegeven dit jaar. Ik heb me nog nooit zo goed, sterk, tevreden en gelukkig gevoeld. En toch ben ik daar ook een beetje bang voor. Je weet immers nooit wat je te wachten staat. Daarom heel cliché; Carpe Diem!

Angeli Kookt (en bakt)

Koken stond ook dit jaar weer centraal. Alhoewel het minder lijkt te worden als je naar de frequentie van berichten op mijn blog kijkt maar niets is minder waar. Ik heb alleen niet zoveel tijd meer om met regelmaat een bericht te plaatsen en een mooie foto te maken. Drukke baan en veel reistijd zijn daar schuldig aan. Tja, koken en mijn blog blijft een hobby. Alhoewel, als ik naar de bezoekersaantallen kijk dan zou het een leuke bijkomstigheid zijn om er ‘iets’ mee te gaan doen. Maar weet dat áls dat gebeurt dan beloof ik je dat je geen reclame van zorgverzekeringen, auto’s of telefoonmerken voorbij ziet komen. Verschrikkelijk vind ik dat. Als ik dat op een kookblog zie beschouw ik het als niet relevant en ben direct weg.

De moestuin was een nieuwe hobby dit jaar. Na wat boeken, tijdschriften en een buurman die vroeger groenteboer was ben ik een heel eind gekomen. Wát een verschil in kwaliteit om het zelf te kweken! Er leek geen einde te komen aan de courgettes en de sperziebonen!

Wat kookten jullie in 2018?

Een blik op mijn statistieken vertelt mij dat jullie (160.000 bezoekers) massaal deze recepten bekeken:

  1. Kippensoep
  2. Sticky Chicken
  3. Appelkruimeltaart
  4. Kabeljauw gratin
  5. Vispannetje
  6. Pizzadeeg
  7. Snel brood
  8. Ouderwetse sla
  9. Kalfssucade
  10. Kerststol

Voornemens in 2019

Komend jaar ga ik weer zoveel mogelijk receptjes plaatsen. Ik heb deze week een hele set authentieke Franse koperen pannen gekocht. Een paar moeten opnieuw vertind worden. Dat wordt weer een nieuwe ervaring om mee te koken! De moestuin wat in 2018 een groot succes en ga ik verder uitbreiden.

En die nieuwe keuken dan?

Onze huidige keuken stond al in het huis toen we het kochten. Best gedateerd maar functioneert prima. We hebben de buitenkant een ander kleurtje te geven en kan daardoor prima nog even mee. Maar mijn hart wil uiteraard iets anders. Misschien dat het er dit jaar van komt?

De allerbeste wensen voor jou en je geliefden. Geniet van het leven en wees lief voor elkaar!

You may also like...