Categorie: Hoofdgerecht vega

Gevulde flespompoen uit de oven

Flespompoen gevuld met pasta

Het is weer pompoenentijd! Regelmatig at ik buiten de deur iets met pompoen maar ik heb mezelf nooit gewaagd aan deze groente. Misschien ook omdat meneer Angeli Kookt het maar niks vindt. En zeg nou...

Paprikaquiche met champignons

Paprikaquiche met champignons

Altijd handig om van restjes groenten uit je koelkast gewoon een taart te maken als je het even niet weet. Mijn lades lagen nog vol met 3 kleuren paprika’s, champignons, rode peper, zoete rode puntpaprika...

Gekarameliseerde knoflooktaart

Gekarameliseerde knoflooktaart

De laatste tijd hoor ik zoveel lovende verhalen over de kookboeken van Yotam Ottolenghi en hoe geweldig ze zijn. Dat heb je weleens. Nooit van gehoord en opeens hoor je niets anders meer of ik...

Portobello met gorgonzolasaus

Portobello met gorgonzola

Met dit lekkere vegetarische voorgerecht gaat je diner alvast heel goed van start. Het is een recept voor heerlijk gevulde portobello met gorgonzola. Gorgonzola is een typische smaak waar je van houdt of van gruwelt....

Asperges met eiersaus

Asperges met eiersaus

Nu kan het nog. Hollandse asperges eten dus even snel naar de boer geweest om een kilo ongeschilde exemplaren te kopen. Tegenwoordig hebben zelf boeren van die automaten waar je aardbeien, eieren en asperges uit...

Wortelroostaart

Wortelroostaart

Een groentetaart had ik in gedachten om te maken in de vorm van een bloem. Ooit heb ik er een foto van gezien. Op zoek naar een goed recept kwam ik terecht bij Rudolf van...