Categorie: Hoofdgerecht vega

Pizza quatre formaggi

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi is mijn favoriete pizza. Een pizza met, de naam zegt het al, 4 kazen. Als je een kaasliefhebber bent en van pizza houdt dan moet je deze zeker zelf eens maken. Gebruik...

Ratatouille

Ratatouille

Minstens 200 gram groenten eten per dag is voor best wat mensen niet haalbaar. Ik moet bekennen dat ik daar soms ook helemaal niet aan kom. Maar als je tussen de middag een salade eet...

Raapstelenstamppot

Raapsteeltjes stamppot met gebakken appel

Raapsteeltjes zijn echte voorjaarsgroente. Ze zijn heldergroen, hebben langwerpige blaadjes en een knapperige steel en smaken licht pittig. Lijkt een beetje op rucola of spinazie maar het is het jonge loof van meiknolletjes. In Brabant...

Frittata

Een frittata is een gerecht uit Italië. Het is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het is heel simpel, je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen en binnen no time heb je een frittata....

Kaasfondue

Kaasfondue

Oorspronkelijk komt de kaasfondue uit de Zwitserse Alpen. In het Franstalige deel van Zwitserland wordt voornamelijk Gruyère gebruikt, in het Duitstalige deel vooral Emmentaler. Wij Nederlanders gebruiken Emmentaler én Gruyère gemengd. De kaas smelt je in...

Paddenstoel

Gevulde portobello

Een lekker vegetarisch hoofdgerecht is gevulde portobello’s. Portobello’s zijn hele grote uit de kluit gewassen kastanjechampignons met een doorsnede van 12 cm. Doordat ze zo groot zijn zijn ze heel geschikt om te vullen. Je...