Paarse spruiten

Paarse spruiten, ken je ze? De groene exemplaren zijn redelijk bitter en niet iedereen vindt ze lekker. Paarse spruiten zijn een goed alternatief als je niet van de groentjes houdt. Ideaal om kinderen de gezonde minikooltjes voor te schotelen. Ze zijn minder bitter en hebben een zoete nootachtige smaak. Qua vitamines , kalium, magnesium, fosfor…

Gado gado

Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik heb Gado gado al eens eerder gemaakt en staat ook in de categorie bijgerechten. De versie die ik nu heb gemaakt komt uit de Foodies…

Flespompoen gevuld met pasta

Het is weer pompoenentijd! Regelmatig at ik buiten de deur iets met pompoen maar ik heb mezelf nooit gewaagd aan deze groente. Misschien ook omdat meneer Angeli Kookt het maar niks vindt. En zeg nou eerlijk, wat moet ik alleen met zo’n grote pompoen? Toch ben ik het langzaam aan het introduceren in huize Angeli…

Paprikaquiche met champignons

Altijd handig om van restjes groenten uit je koelkast gewoon een taart te maken als je het even niet weet. Mijn lades lagen nog vol met 3 kleuren paprika’s, champignons, rode peper, zoete rode puntpaprika en een paar takjes tijm. Lekker vega dus en het ruimt lekker op om plaats te maken voor nieuwe aankopen…

Gekarameliseerde knoflooktaart

De laatste tijd hoor ik zoveel lovende verhalen over de kookboeken van Yotam Ottolenghi en hoe geweldig ze zijn. Dat heb je weleens. Nooit van gehoord en opeens hoor je niets anders meer of ik heb mijn ogen en oren dicht gehad want dat kan natuurlijk ook. Omdat ik laatst 1 meter knoflook had gekocht…

Portobello met gorgonzola

Met dit lekkere vegetarische voorgerecht gaat je diner alvast heel goed van start. Het is een recept voor heerlijk gevulde portobello met gorgonzola. Gorgonzola is een typische smaak waar je van houdt of van gruwelt. Ik ben een liefhebber van deze wat ziltige kaas. Gesmolten is het kaasje wat minder scherp. Dit is in elk…

Asperges met eiersaus

Nu kan het nog. Hollandse asperges eten dus even snel naar de boer geweest om een kilo ongeschilde exemplaren te kopen. Tegenwoordig hebben zelf boeren van die automaten waar je aardbeien, eieren en asperges uit kunt halen. Handig dan je niet meer afhankelijk bent van de openingstijden van de boerderijwinkel. Onpersoonlijk maar wel handig. Ik…

Wortelroostaart

Een groentetaart had ik in gedachten om te maken in de vorm van een bloem. Ooit heb ik er een foto van gezien. Op zoek naar een goed recept kwam ik terecht bij Rudolf van 24 Kitchen. Hij maakte de groenteroostaart met winterwortel en 2 kleuren courgettes. Oranje, paars en geel Aangezien ik zaterdagmiddag niet…

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi is mijn favoriete pizza. Een pizza met, de naam zegt het al, 4 kazen. Als je een kaasliefhebber bent en van pizza houdt dan moet je deze zeker zelf eens maken. Gebruik alleen Italiaanse kazen en geen Hollandse. Ik gebruikte voor meerdere pizza’s, Mozzarella, Provolone, Taleggio, Gorgonzola en Parmezaanse kaas. Maak ook…

Ratatouille

Minstens 200 gram groenten eten per dag is voor best wat mensen niet haalbaar. Ik moet bekennen dat ik daar soms ook helemaal niet aan kom. Maar als je tussen de middag een salade eet en ‘s avonds je gewone portie aan groenten dan kom je er toch wel aan. Wil je mager eten en…

Raapsteeltjes stamppot met gebakken appel

Raapsteeltjes zijn echte voorjaarsgroente. Ze zijn heldergroen, hebben langwerpige blaadjes en een knapperige steel en smaken licht pittig. Lijkt een beetje op rucola of spinazie maar het is het jonge loof van meiknolletjes. In Brabant worden ze Keeltjes genoemd. Je kunt ze koken, of verwerken in een quiche of rauw in een stamppotje. Ik kies…

Frittata

Een frittata is een gerecht uit Italië. Het is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het is heel simpel, je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen en binnen no time heb je een frittata. Een grote of zoals ik altijd doe, een paar kleintjes. Zo raak je snel door restjes groenten, vlees of aardappels…