Kibbeling met remouladesaus; je kunt geen viskraam voorbijlopen of er staan mensen in de rij voor een bakje kibbeling. Een heerlijk hapje! Eerder deelde ik al eens Fish without the …
Hoofdgerecht vis
Als ik moet kiezen tussen vis of vlees dan kies ik voor vis, thuis en buiten de deur. Je vindt er dus een heleboel in de categorie hoofdgerechten met vis. Van gebakken vis, quiche met vis tot ovengerechten met vis.
Tip: kijk ook eens bij de voorgerechten of hapjes.
Kabeljauwschotel
Kabeljauw is een vis met een zeer losse structuur en één van de meest gegeten vissoorten ter wereld. Het is een veelzijdig visje waar je alle kanten mee opkunt. Koken, …
Vispannetje met zalm en kabeljauw
Nu ik erover nadenk heb ik al ruim 3 weken geen stuk vlees meer gegeten maar wel vaak vis, kip of vegetarisch. Niet bewust of zo maar ik zit momenteel …
Vistortilla’s
Het was een drukke doordeweekse dag en stressen rond zessen gaat beginnen. Herkenbaar? Eigenlijk wil je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten want je moet zometeen weer de deur …
Tagliatelle met gerookte zalm en garnaaltjes
Eigenlijk heeft het gerecht niet zoveel woorden nodig. Tagliatelle met gerookte zalm, garnaaltjes en wat zeekraal. Een ultieme combinatie! Natuurlijk kun je tagliatelle zo kopen maar zelf maken is een …
Zalm met noedels en teriyakisaus
Zalm wordt vaak gegeten in huize Angeli Kookt. Ook buiten de deur staat het vaak op het menu. Manlief at nooit vis maar de vissticks uit zijn jeugd hebben plaatsgemaakt …
Kabeljauw met Provencaalse kruiden
Tegenwoordig is het heel normaal dat ik laat thuis ben van mijn werk. Geeft niet, ik heb een superleuke baan en het reizen went wel. Dat is echt waar want …
Dorade met kruiden uit de oven
Het is weekend en eindelijk heb ik na een paar volle weekenden weer eens tijd om te koken. Zo’n zin in een lekker visje. Forel, kabeljauw of toch lentezalm? Dorade …
Zalm en garnalen met broccoli en noedels
Broccoli en zalm zijn zoals gezegd wordt allebei superfoods. Dus zal het wel gezond voor je zijn. Broccoli schijnt het gezondst als je de roosjes stoomt. Bij bakken, wokken en …
Tongschar met peterseliesaus
Een klassiek gerecht en het wordt een beetje saai misschien, maar alweer uit mijn favoriete kookboek. Ik had mezelf tot doel gesteld om een maaltijd samen te stellen van alleen …
Zalm met een korstje van chilizout
Het prachtige dikke kookboek van Donna Hay Nieuwe Klassiekers is een schitterend kookboek met prachtige foto’s van gerechten waar het water van in de mond loopt. De manier van eten …
Zeebaars uit de oven
Vis vormt met venkel een gouden duo. Met deze combinatie zit je er nooit naast. Zeebaars is een prima vis om in de oven te bereiden. Laat de visspecialist hem …
Spruitjestaart met makreel
Wil je spruitjes eens op een originele manier klaarmaken? Maak dan een spruitjestaart met makreel! Als kind vond ik spruitje al lekker, maar ja wat lustte ik eigenlijk niet? Spruitjes zijn …
Sliptong met salsaverde
Sliptong is een klein soort tong en makkelijk te bereiden. Ben je op zoek naar een visrecept dat snel klaar is? Kies dan sliptong met salsaverde. Ik dacht altijd dat …
Zalmburgers
Van vis kun je heel makkelijk en creatief zalmburgers maken. Het is eens wat anders dan gewoon gebakken zalm. Je kunt ze tussen een pitabroodje doen maar met gebakken aardappeltjes …
Pizza salmone
Onder het mom van “het is vakantie dus ik eet lekker makkelijk” heb ik weer eens een pizza gebakken en heerlijk in het zonnetje op zitten eten. Behalve pizza quattro …
Kabeljauw-aardappelgratin van zoete aardappels
Vandaag ga ik voor een lekker magere ovenschotel met vis. Kabeljauw-aardappelgratin van zoete aardappels. Het originele recept is van Weight Watchers maar ik gebruik zoete aardappels in plaats van gewone. …
Zalmlasagne met groene asperges
Ik was van plan om soesjes te bakken, te vullen met aspergebechamel en te serveren met de kopjes van de groene asperges. Helaas na 2 pogingen om fatsoenlijk soesjes te …
Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus
Ze zijn er weer! Kwaliteit van eigen bodem, het witte goud. Koop ze bij de boer want in de supermarkt zijn ze vaak al 3 tot 7 dagen oud. Asperges …
Lentezalm met basilicum aardappels
Aan de Watergate Bay in Cornwall, aan de westkust in Zuid Engeland heeft Jamie Oliver zijn restaurant Fifteen. Toen wij daar jaren geleden in de buurt waren was het restaurant …
Tonijn met kerstomaatjes en basilicum uit de oven
Het is weer zaterdag en tja ondanks dat de winkels elke dag tot ‘s avonds laat open zijn zit het toch bij het merendeel van de bevolking in hun systeem …
Bietjesrisotto met kabeljauw
Een tijdje terug kocht ik gekleurde bietjes die ik in een salade verwerkte met geitenkaas. Gele, witte en chioggiabietjes. Dat was erg lekker. Nu had ik eigenlijk teveel voor die …
Tilapiafilet in een parmezaan jasje
Tijd voor weer een visje vandaag! Deze keer wordt het tilapiafilet in een parmezaan jasje. Lekker krokant door de paneerlaag met kaas. Het lijkt een enorme visstick. Het sausje erover …
Spinazietaart met zalm en feta
Griekse spinazietaart met zalm en feta, spankopita heet dat. Wow, lekker! De combinatie van zalm en spinazie kende ik wel maar feta en olijven erbij is top! Officieel hoor je …
Fish without Chips
Als je in Engeland bent dan kun je zoals in zoveel steden niet om de take away fastfoods heen. Op elke hoek van de straat vind je wel een Fish …
Vissticks zelf maken
Vissticks doen mij aan vroeger denken. Tussen de middag uit school of later werk lekker gebakken op brood. Maar dan wel die uit het pakje met die kapitein met die …
Risotto met gerookte zalm
Veel mensen denken dat risotto maken “gedoe” is. Ik vind het allemaal wel meevallen. De rijst wordt in bouillon gekookt en tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd. Risotto maak …
Gegratineerde mosselen
Wat eten we vandaag? Zeeuwse mosselen! Met een Zeeuw in huis is het eetplaatje kompleet zou je zeggen. Niets is minder waar. De Zeeuw is niet zo’n vismens, zegt ie, …
Forel met rozemarijn uit de oven
Een visje, daar kun je me altijd voor wakker maken. Maakt eigenlijk niet uit wat voor vis. Op zich eet ik bijna alles en vind ook alles lekker. Uit eten …
Gelakte dorade met rieslingsaus
Vrijdagavond. Op het laatste moment een etentje organiseren voor 2 dagen later, geeft voor sommige mensen stress maar voor mij niet. Ik ben best geordend en houd bij wie wanneer …
Winterpannetje met spruitjes
Sinds kort maakt de authentieke braadpan geregeld plaats voor een minivariant. Het is een originele manier van presenteren; iedere eter een eigen pannetje. Tegenwoordig zijn de schattige pannetjes te koop …
Zalmpannetje met venkel
Ik heb ooit een heel leuk boekje cadeau gekregen met alleen maar recepten voor ovenpannetjes voor 4 personen. Op de achterkant staat dat het van Xenos is maar er staat …
Lasagne van gerookte zalm en pesto
Vandaag een eigen recept. Lasagne is een eenvoudige Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met pastabladen. Traditioneel is de versie met tomatensaus , gehakt en bechamel of spinazie en ricotta. Lasagnebladen …