Categorie: Koek, gebak en zoet

Kokosmacronen

Kokosmacronen

Als je van kokos houdt dan moet je een keer kokosmacronen maken. Ik wist niet dat het zo eenvoudig is. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Kokosrasp en...

baklava

Baklava

Is het nou een Turks of Grieks dessert? Daar zijn de meningen net zo over verdeeld als feta van de Denen of van de Grieken. In ieder geval bestaat Baklava uit laagjes filodeef. Daartussen zit...

Speculaas

Gevuld speculaas

Najaars geuren van stoofpeertjes, suddervlees en speculaas vullen mijn keuken. De winterperiode heeft ook wel wat gezelligs. Kaarsjes aan, muziekje op en natuurlijk lekker eten. Helaas ontbreekt de open haard in ons huis maar ja,...

Nussecke

Nussecke – hazelnootdriehoekjes

Om me van mijn overschot aan hazelnoten af te helpen kreeg ik van mijn trouwe volgster Melanie en haar Duitse vriend Simon een Duits recept. Een Nussecke bestaat uit een bodem van zanddeeg bedekt met...

Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen

Wie kent ze niet? Die lekkere zoete, plakkerige koffiebroodjes uit Zeeland. Bolussen worden gebakken van wit brooddeeg dat tot een streng door bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold in een soort spiraalvorm. De...

Ontbijkoek

Ontbijtkoek

Tijdens een pauzemomentje voor mezelf met een kopje thee nam ik een plakje ontbijtkoek. Toen kwam de vraag bij me op hoe je zoiets maakt en waarom ontbijtkoek ook wel peperkoek wordt genoemd? Omdat er...