Categorie: Koek, gebak en zoet

Nussecke

Nussecke – hazelnootdriehoekjes

Om me van mijn overschot aan hazelnoten af te helpen kreeg ik van mijn trouwe volgster Melanie en haar Duitse vriend Simon een Duits recept. Een Nussecke bestaat uit een bodem van zanddeeg bedekt met...

Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen

Wie kent ze niet? Die lekkere zoete, plakkerige koffiebroodjes uit Zeeland. Bolussen worden gebakken van wit brooddeeg dat tot een streng door bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold in een soort spiraalvorm. De...

Ontbijkoek

Ontbijtkoek

Tijdens een pauzemomentje voor mezelf met een kopje thee nam ik een plakje ontbijtkoek. Toen kwam de vraag bij me op hoe je zoiets maakt en waarom ontbijtkoek ook wel peperkoek wordt genoemd? Omdat er...

appelkruimeltaart van de bakplaat

Appelkruimeltaart van de bakplaat

Appeltaart betekent voor mij, gezelligheid in huis. Een appeltaart schijnt ook een huis te verkopen. Daarom dus appeltaart. Tijdens Open Huizen Dag ben ik voor mijn werk deze keer in Goes om met collega’s het...

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Niet echt heel gezond maar o zo lekker. Chocoladetruffels. Ik maakte ze als cadeautje voor mijn moeder. Verpakt in een glazen pot met een gezellige strik er omheen. Nodig voor 36 chocoladetruffels 425 gram pure...

Yoghurtmuffins met blauwe bessen

Yoghurtmuffins met blauwe bessen

Krijg je binnen een uur onverwacht bezoek en zoek je iets lekkers voor bij de thee of koffie? Met deze yoghurtmuffins met blauwe bessen doe je het altijd heel goed! In 10 minuten gemaakt en...