Chocolate-fondant

Masterchef UK is mijn programma op BBC. Of het nu de professionals, amateurs of celebrities zijn, maakt niet uit. Altijd komt er wel een chocolate fondante voorbij, oftewel een warm chocoladetaartje waar de nog vloeibare chocolade uitstroomt als je je lepel er in steekt. Dus speciaal voor alle chocolade verslaafden….Dit recept is van Jamie Oliver en ik moet zeggen……het is super eenvoudig en het smaakt en ziet eruit zoals je verwacht. De frambozensaus is mijn eigen recept.

Chocolate-fondant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 130 gram goede kwaliteit pure chocolade, liefst 75% cacao
  • 75 gram roomboter
  • 28 gram bloem
  • 120 gram eieren en 40 gram eidooier
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 bakje frambozen
  • 3 eetlepels rode port of nog beter frambozenlikeur
  • 1 eetlepel suiker

Zo maak je het chocoladetaartje

  • Verwarm de oven op 180º C
  • Smelt chocolade en boter au bain marie
  • Voeg de suiker, eieren en de bloem toe (niet te heet laten worden, alleen smelten anders ben je de eieren aan het koken)
  • Met een garde alles mengen tot het geheel glanst
  • Beboter 4 ramkins, je weet wel, zo’n geribbeld porseleinen ovenschaaltje, en strooi er wat bloem in
  • Vul de ramkins met het chocolademengsel
  • Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celcius
  • Maak ondertussen de frambozensaus: port in steelpan met de frambozen en suiker zachtjes verwarmen en frambozen fijnroeren.
  • Haal de ramkins uit de oven, laat een minuutje afkoelen en kieper de ramkins voorzichtig om
  • Serveer warm met de frambozensaus en eventueel verse slagroom erbij.
  • Geniet!

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.