Zitten voor het haardvuur nu in februari denk ik terug aan de zomer van vorig jaar. Was het maar weer zover. Kilo’s peren hebben we geplukt die zomer. Zeker 10 …
Nagerechten
Ben jij iemand die tijdens een etentje liever een nagerecht hebt dan een voorgerecht? Hieronder vind je genoeg toetjes, desserts, nagerechten of hoe je ze ook noemen wilt. Vanalles wat!
IJscappuccino
Gek op koffie en dol op ijs. In de zomer rijden we vaste prik naar de ijssalon in het dorp 7 kilometer verderop. Steevast nemen we altijd een ijscappuccino, de …
Mango-fool
Een romig dessert met fruit noemen de Engelsen een Fool. Deze mango-fool is zo eenvoudig te maken en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig. Dit is een basisrecept …
Kwark met lemon curd
En dan heb je eigenlijk met van alles in je koelkast zo een toetje gemaakt. Je kunt er hartstikke creatief mee zijn zonder direct naar de winkel te hoeven rennen. …
Bananenmousse met butterscotch
Eindelijk meer online! Vanaf begin dit jaar ben ik offline geweest. In die zin dat mijn laptop crashte, bijzonder voor een Mac dus, en het even duurde voor ik weer …
Bramentaart zonder oven
Meters kooktijdschriften heb ik. Soms vergeet ik dat ik ze heb en soms blader ik er nog eens doorheen. Zo ook deze keer. Ik zag in mijn fotobestand een heerlijk …
Bananenbroodjes
Ben je ook zo gek op banaan? En dan vooral de combinatie met chocolade en kaneel? Gebruik rijpe bananen voor dit recept. Eet het als nagerecht met wat slagroom en …
Kersentaart
Maandelijks valt Foodies Magazine bij mij in de brievenbus. Elke maand heerlijke recepten en mooie foto’s. Aangezien het nu kersentijd is viel mijn mond open bij het zien van de …
Gezonde ananasmousse
Bij een mousse denk je niet snel aan een gezonde ananasmousse, ik niet tenminste. Tot ik een gezonde versie ontdekte en er toch nog een halve ananas in mijn groentelade …
Chocolademousse – gezonde versie
Chocolademousse, je kunt me er voor wakker maken. Maar ja die calorietjes he? Het is niet echt verantwoord met boter, suiker, melk etc. Maar nu heb ik een hele gezonde …
Schuimomelet met kersen
Het is tijd voor een toetje. Deze keer schuimomelet, eigenlijk gewoon een zoet geklutst ei met poedersuiker. Apart als je een gebakken ei als nagerecht gaat eten. Even de knop …
Sachertorte uit Wenen
Laatst kreeg ik een originele Sachertorte uit Wenen, compleet met zegel en in originele doos uit de Oostenrijkse hoofdstad. Heerlijk cadeau en we hebben en ook zo lang mogelijk over …
Warm chocoladecakeje met sinaasappelmascarpone
Chocoholics opgelet want ik heb alweer een chocoladetoetje uit de oven voor je. Het warme chocoladecakeje met sinaasappelmascarpone heeft sinaasappelrasp door de chocolade en ook door de mascarpone. Kardemom geeft …
Vanillemousse met sinaasappelsaus
Op zoek naar een dessert kwam ik vanillemousse met sinaasappelsaus tegen in een oud tijdschrift met feestelijke gerechten. De meest gangbare mousses heb ik al eens gemaakt zoals sinaasappelmousse, chocolademousse, …
Tiramisu mousse
Wat moeten we toch tegenwoordig zonder digitale hulpmiddelen. Mijn laptop had er geen zin meer in waardoor deze voor reparatie 2 weken weg is geweest. Dan valt het pas op …
Eton mess met rood fruit
Eton mess is echt een mess. Je hoeft je in ieder geval niet druk te maken over een mooi opgemaakt bordje. De naam zegt het al, het is een rommelig …
Clafoutis met kersen
Clafoutis met kersen, au cerise dus. Best een chique naam voor een simpel gerecht. Het is een Frans gerecht uit Limousin en Auvergne en in die streken altijd gemaakt met …
Aardbeien Romanov
Aardbeien Romanov is de Russische versie van gewoon aardbeien met slagroom maar dan ietsje anders. Je raadt het waarschijnlijk al, er zit wodka in. Aardbeien worden gemarineerd in wodka met …
Crema Catalana
Crema Catalana is en Spaans nagerecht op basis van custard. Ik wist nooit het verschil is met het Franse crème brûlée. Ben er nu achter gekomen dat de Spaanse versie …
Griesmeelpudding
Griesmeelpudding is iets wat je vroeger at bij je opa en oma. Komt het bekend voor? Tegenwoordig kopen we het kant en klaar in de supermarkt en dat is eigenlijk …
Chocoladetaartje met frambozenroom
Chocolade, daar kun je me voor wakker maken. Deze keer maak ik een chocoladetaartje met frambozenroom als nagerecht. Dit lijkt een beetje op het warme chocoladetaartje met frambozensaus maar dat …
Aardbeien rabarbercrumble
Rabarber is echt zo’n vroege zomergroente. Zie je rabarber dan is de zomer in aantocht, alhoewel je na de zomer de plant het best niet meer kunt oogsten. Dit is om …
Rood fruit crumble
Stel je krijgt onverwacht bezoek ze blijven eten, dan heb je geen tijd om een uitgebreid nagerecht te maken. Oplossing? Rood fruit crumble of apple crumble als je geen rood …
Gevulde papaya met aardbeien en ananas
Een fruithapje, een gevulde papaya. Ik moet bekennen dat ik deze exotische schone nooit eerder had gegeten. Het vruchtvlees van een rijpe papaya kun je zo eten maar niet de …
Bananenchocolademousse
Er zijn tijden dat ik helemaal geen bananen eet of er aan denk om ze te kopen. Maar dan opeens heb ik ze weer gevonden en eet ze weer een …
Perzik tiramisu
Toetje toe! Het is geen echte tiramisu maar ik weet niet hoe ik mijn nagerecht zou moeten noemen. Aangezien ik lange vingers, koffie en amaretto gebruik zijn dat toch wel …
Hopjesvla
Alles waar koffie inzit lust ik, of het nu mokkataart, Tiramisu of hopjesvla is. Lekker! Hopjesvla is een Haagsche specialiteit, gebaseerd op het Haagsche hopje. De vla heeft een karamel- …
Aardbeienmousse
Tijd voor weer een toetje. Vandaag een recept aardbeienmousse zelf maken. Aardbeien zijn in deze tijd van het jaar natuurlijk niet lekker, ze komen van ver en zijn erg duur. …
Hemelse modder
Chocolade en vrouwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige vrouwen kunnen geen dag zonder. Hebben vrouwen chocolade nodig dan? En hebben mannen dat ook nodig> Blijkt volgens diverse onderzoekers, als …
Crème brûlée zonder ei
Aangezien ik afgelopen week een handgasbrander heb gekocht moet deze natuurlijk meteen getest worden. Die gasbrander uit de garage was toch niet zo handig…..Crème brûlée was toen het eerste dat …
Mango coulis
Soms koop ik gewoon wat en bedenk ik later wat ik ervan of ermee ga maken. Zo ook de verse mango die ik nog tegenkwam in de koelkast. Mango combineert …
Granaatappel panna cotta
Panna cotta betekent letterlijk “gekookte room”. Het is een Italiaans toetje dat bijna iedereen lekker vindt. Je kunt het eenvoudig zelf maken en het kost je ongeveer een half uur. Om …
Sinaasappelmousse
Afgelopen zomer een heerlijke sinaasappelmousse in een restaurant gegeten. Dat zag er zo leuk en gezellig uit dat ik het een keer wilde namaken. Nu met de feestdagen in het …