weergegeven: 1-12 van 39 resultaten
Koolhydratenarm Zelf maken

Ricotta zelf maken

Wie kent hem niet die verse kaas met de naam ricotta. Letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Officieel wordt ie gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij, de wei. Na toevoeging van zuur klonteren de eiwitdeeltjes samen tot …

ingemaakte-peren
Nagerechten Zelf maken

Peren inmaken

Zitten voor het haardvuur nu in februari denk ik terug aan de zomer van vorig jaar. Was het maar weer zover. Kilo’s peren hebben we geplukt die zomer. Zeker 10 kilo had ik in de …

Vijgenjam zelf maken
Zelf maken

Vijgenjam

Het is augustus en dat betekent dat er weer volop vijgen zij. Ik heb ze zelf niet in de tuin maar een goede vriendin heeft ze volop. Vandaag 2 kilo gekregen onder het mom van …

Rodebessencompote
Saus Zelf maken

Rode bessen compote met rode port

Kilo’s rode bessen hebben we jaarlijks uit eigen tuin. Ik kan ze ook op een tafeltje aan straat zetten met een geldbakje ernaast en verkopen maar ik kan er ook zoveel mogelijk iets van maken. …

Ijscappuccino
Nagerechten Zelf maken

IJscappuccino

Gek op koffie en dol op ijs. In de zomer rijden we vaste prik naar de ijssalon in het dorp 7 kilometer verderop. Steevast nemen we altijd een ijscappuccino, de luxe weliswaar, en genieten op …

Kweeperensiroop - kweeperenjam - vijgen op rumsiroop
Zelf maken

Kweeperen en vijgen – siroop en jam

Oktober is de maand van de kweeperen en de vijgen. Dat betekent dat ik voor het eerst van mijn leven door buren en dorpsgenoten wordt voorzien van al dit lekkers. Geweldig en daar geniet ik …

aardbeien rabarberjam
Zelf maken

Aardbeien rabarberjam

Nee ik ben niet zo’n jam maker maar toch wilde ik het een keer proberen. Geen standaard  jammetje maar een van rabarber uit eigen tuin. Restje van de aardbeien die in de koelkast staan en …

Koek, gebak en zoet Zelf maken

Snickers

Snickers oftewel chocolade-nougat-karamel-pinda reep. Naast bounty’s maken stond deze chocoladereep boven aan mijn lijstje voor de categorie zelf-maken. Een ding is zeker; het is niet gezond maar wel lekker. Wat gaat er allemaal in? Chocolade, …

Bijgerechten Zelf maken

Satay ayam – kipsaté

Satay ayam oftewel kipsaté als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. De allerlekkerste saté maak je simpel zelf. Niet van die glazige substantie uit een pakje. Het geheim is om goed kippenvlees te gebruiken en een …

Atjar Tjampoer, zoetzuur bijgerecht
Bijgerechten Zelf maken

Atjar tjampoer

Atjar Tjampoer koop je in een potje als tafelzuur zoals dat heet. Het zijn groenten in azijn met suiker, zoetzuut dus en lekker fris. Heel handig om natuurlijk een potje te kopen maar het is …