weergegeven: 1-33 van 39 resultaten
ingemaakte-peren
Nagerechten Zelf maken

Peren inmaken

Zitten voor het haardvuur nu in februari denk ik terug aan de zomer van vorig jaar. Was het maar weer zover. Kilo’s peren hebben we geplukt die zomer. Zeker 10 …

Vijgenjam zelf maken
Zelf maken

Vijgenjam

Het is augustus en dat betekent dat er weer volop vijgen zij. Ik heb ze zelf niet in de tuin maar een goede vriendin heeft ze volop. Vandaag 2 kilo …

Ijscappuccino
Nagerechten Zelf maken

IJscappuccino

Gek op koffie en dol op ijs. In de zomer rijden we vaste prik naar de ijssalon in het dorp 7 kilometer verderop. Steevast nemen we altijd een ijscappuccino, de …

Ricotta zelf maken
Koolhydratenarm Zelf maken

Ricotta zelf maken

Wie kent hem niet die verse kaas met de naam ricotta. Letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Officieel wordt ie gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij, de wei. Na toevoeging van zuur …

aardbeien rabarberjam
Zelf maken

Aardbeien rabarberjam

Nee ik ben niet zo’n jam maker maar toch wilde ik het een keer proberen. Geen standaard  jammetje maar een van rabarber uit eigen tuin. Restje van de aardbeien die …

Koek, gebak en zoet Zelf maken

Snickers

Snickers oftewel chocolade-nougat-karamel-pinda reep. Naast bounty’s maken stond deze chocoladereep boven aan mijn lijstje voor de categorie zelf-maken. Een ding is zeker; het is niet gezond maar wel lekker. Wat …

Bijgerechten Zelf maken

Satay ayam – kipsaté

Satay ayam oftewel kipsaté als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. De allerlekkerste saté maak je simpel zelf. Niet van die glazige substantie uit een pakje. Het geheim is om goed …

Atjar Tjampoer, zoetzuur bijgerecht
Bijgerechten Zelf maken

Atjar tjampoer

Atjar Tjampoer koop je in een potje als tafelzuur zoals dat heet. Het zijn groenten in azijn met suiker, zoetzuut dus en lekker fris. Heel handig om natuurlijk een potje …

Zelf maken

Vruchtenwater

Vruchtenwater of tewel water met vruchten. Met deze zomerse temperaturen is veel drinken zeker een must. Vruchtensapjes of frisdranken bevatten veel teveel suiker en kun je beter laten staan. Alleen …

Pizzadeeg
Brood en pizza Zelf maken

Pizzadeeg met verse gist

Pizzaliefhebbers maken het liefst zelf een echte Italiaanse Pizza. Waarom? Omdat een zelfgemaakte pizza superlekker is! Het is daarnaast ook erg leuk en heel gemakkelijk om zelf pizzadeeg te maken. …

Meringue
Koek, gebak en zoet Zelf maken

Meringues

Ken je ze nog? Die lekkere schuimkoekjes die zo heerlijk kraken en kruimelen? Ze zijn er in allerlei kleurtjes maar dat zijn in de meeste gevallen voedselkleurstoffen uit een flesje. …

Lemon curd
Zelf maken

Lemon curd

Ik ben fan van citroen. Elke ochtend pers ik er een uit met 2 sinaasappels. En als ik geen sinaasappels meer heb dan giet ik er kokend water over. Citroensap …

Tagliatelle pasta zelf maken
Pasta Zelf maken

Tagliatelle maken

Zelf pastadeeg maken een leuk werkje. Je moet wel de ruimte hebben en een goede ondergrond om een pastamachine goed vast te kunnen klemmen. Je kunt  natuurlijk net als de …

Rundervink zelf maken
Hoofdgerecht vlees Zelf maken

Rundervink

Waarom zou je zelf de typisch Nederlandse rundervink maken als je die zo bij de slager kunt kopen? Nou gewoon omdat ik zin had in een rundervink en toch gehakt …

Advocaat zelf maken
Zelf maken

Advocaat

Als ik denk aan advocaat dan denk ik aan de tantes van vroeger die met een verjaardag een glaasje advocaat nuttigden met rode blosje op de wangen. Uit een borrelglas …

Hopjesvla
Nagerechten Zelf maken

Hopjesvla

Alles waar koffie inzit lust ik, of het nu mokkataart, Tiramisu of hopjesvla is. Lekker! Hopjesvla is een Haagsche specialiteit, gebaseerd op het Haagsche hopje. De vla heeft een karamel- …

Champignonragout
Saus Zelf maken

Champignonragout

Een champignonpasteitje is lekker als voorgerecht of lunchgerecht. Als hoodgerecht kan natuurlijk ook, eet er dan 2 per persoon. Maak alles lekker zelf en je zult zien dat je dat …

Pasteibakje
Zelf maken

Ragoutbakjes

Ragoutbakjes of pasteibakjes maak je heel simpel zelf van bladerdeeg. Vierkant, rond, ovaal, groot of klein? Je kunt het zelf bepalen. Kleine ragoutbakjes met allerhande lekkere dingen gevuld zien er …

Eierkoeken
Koek, gebak en zoet Zelf maken

Eierkoeken

Eierkoeken zijn altijd favoriet. Even iets lekkers tussendoor en makkelijk mee te nemen voor onderweg, school of werk. Sommige mensen doen er boter en hagelslag op, anderen kaas of gewoon …

Cranberrycompote-maken
Saus Zelf maken

Cranberrycompote met port

Als je zegt cranberry’s dan denk ik aan Terschelling en Kerst. Oorspronkelijk komen de besjes uit Noord-Amerika. Het verhaal gaat dat in 1845 een vat op Terschelling is aangespoeld. Daar …

Warme amandelchocolade
Zelf maken

Warme chocolademelk met amandelen

Gezellig; warme chocolademelk, filmpje kijken of een goed boek lezen, hond of kat op schoot en haard aan. Je kunt natuurlijk een pak chocolademelk kopen, opwarmen, toefje kant-en-klare slagroom en …

feestkoffie met likeur
Zelf maken

Feestelijke koffie met likeur

Buiten waait de wind door de bomen en binnen is het lekker warm. Na een intensief zaterdagje is heerlijk om jezelf te verwennen met een heerlijke koffie maar dan ietsje …

Houmous, Hummus
Saus Zelf maken

Hummus

Nee, Hummus is geen grondsoort want dat is met 1 ‘m’. Je kunt het kant en klaar kopen maar natuurlijk ook zelf maken. Het is een puree van kikkererwten, tahina …

Kip shoarma
Saus Zelf maken

Knoflooksaus

We kennen allemaal wel die flesjes knoflooksaus maar heb je het weleens zelf gemaakt? Die is namelijk nog veel lekkerder. Maak gewoon zoveel je in een keer nodig hebt dan …

Gedroogde tomaatjes
Zelf maken

Halfgedroogde tomaatjes

Aangezien we helaas in Nederland niet het klimaat van Italië of Spanje hebben zal ik mijn halfgedroogde tomaatje in de oven moeten drogen. Je moet er even de tijd voor …

Hazelnootpasta
Zelf maken

Hazelnotenchocoladepasta

Tja en wat doe je met inmiddels 21 kg aan hazelnoten? Leuk klusje voor de zondagmiddag. Hazelnotenchocoladepasta, mooi Scrabblewoord trouwens, van eigen hazelnoten. Lekker op brood of maak er een …

Pindarotsjes
Koek, gebak en zoet Zelf maken

Pindarotsjes

Pindarotsjes zijn erg lekker en maken is echt doodeenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is natuurlijk de pinda’s en chocolade. Kies de chocolade en het merk dat jij het …

Saus Zelf maken

Pesto

Verse pesto is echt duizendmaal lekkerder dan die uit een potje. Bovendien weet je ook wat je er in stopt. Gebruik alleen hele verse ingrediënten en goede olijfolie. Lekker op …