resultaat: 1 - 8 of 39 RESULTATEN
Koolhydratenarm Zelf maken

Ricotta zelf maken

Wie kent hem niet die verse kaas met de naam ricotta. Letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Officieel wordt ie gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij, de wei. Na toevoeging van zuur …

ingemaakte-peren
Nagerechten Zelf maken

Peren inmaken

Zitten voor het haardvuur nu in februari denk ik terug aan de zomer van vorig jaar. Was het maar weer zover. Kilo’s peren hebben we geplukt die zomer. Zeker 10 …

Vijgenjam zelf maken
Zelf maken

Vijgenjam

Het is augustus en dat betekent dat er weer volop vijgen zij. Ik heb ze zelf niet in de tuin maar een goede vriendin heeft ze volop. Vandaag 2 kilo …

Ijscappuccino
Nagerechten Zelf maken

IJscappuccino

Gek op koffie en dol op ijs. In de zomer rijden we vaste prik naar de ijssalon in het dorp 7 kilometer verderop. Steevast nemen we altijd een ijscappuccino, de …

aardbeien rabarberjam
Zelf maken

Aardbeien rabarberjam

Nee ik ben niet zo’n jam maker maar toch wilde ik het een keer proberen. Geen standaard  jammetje maar een van rabarber uit eigen tuin. Restje van de aardbeien die …