Categorie: Zelf maken

Ricotta zelf maken

Ricotta zelf maken

Wie kent hem niet die verse kaas met de naam ricotta. Letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Officieel wordt ie gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij, de wei. Na toevoeging van zuur klonteren de eiwitdeeltjes samen tot...

Kweeperensiroop - kweeperenjam - vijgen op rumsiroop

Kweeperen en vijgen – siroop en jam

Oktober is de maand van de kweeperen en de vijgen. Dat betekent dat ik voor het eerst van mijn leven door buren en dorpsgenoten wordt voorzien van al dit lekkers. Geweldig en daar geniet ik...

aardbeien rabarberjam

Aardbeien rabarberjam

Nee ik ben niet zo’n jam maker maar toch wilde ik het een keer proberen. Geen standaard  jammetje maar een van rabarber uit eigen tuin. Restje van de aardbeien die in de koelkast staan en...

soepstengels van bladerdeeg zelf maken

Soepstengels van bladerdeeg zelf maken

Soepstengels van bladerdeeg zelf maken. De snelle versie is met bladerdeeg en altijd lekker bij zelfgemaakte soepjes of gewoon tussendoor uit de hand. Deze zijn wel wat vetter dan de reguliere soepstengels van bloem etc...

Snickers

Snickers oftewel chocolade-nougat-karamel-pinda reep. Naast bounty’s maken stond deze chocoladereep boven aan mijn lijstje voor de categorie zelf-maken. Een ding is zeker; het is niet gezond maar wel lekker. Wat gaat er allemaal in? Chocolade,...

Satay ayam – kipsaté

Satay ayam oftewel kipsaté als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. De allerlekkerste saté maak je simpel zelf. Niet van die glazige substantie uit een pakje. Het geheim is om goed kippenvlees te gebruiken en een...