weergegeven: 1-12 van 64 resultaten
Kerststol kerstbrood met amandelspijs
Brood en pizza Koek, gebak en zoet

Kerstbrood

Sinterklaas is weer voorbij dus is het weer tijd om na te denken over Kerst en al het lekkers in de rest van de decembermaand. Kerststol of Paasstol het is hetzelfde brood. Feestbrood is misschien …

Mini saucijzenbroodje
Hapjes

Saucijzenbroodje

De dagen tussen Kerst en Oudjaar zijn altijd van die ontspannen dagen. Vrij van werk, Top2000 aan en weinig eten omdat ik gewoon geen trek in eten heb. Je zou denken dat ik dan mega …

Flammkuchen met zalm
Brood en pizza Lunch

Flammkuchen met zalm

Flammkuchen komt uit de Elzas. Officieel heet ie tart flambée en is een bodem van heel dun brooddeeg. Daar bovenop creme fraiche of zure room en oorspronkelijk met uien en spek gebakken in de oven. …

wortele rucolasalade
Bijgerechten Salades

Wortel rucolasalade

Salades zijn het lekkerst in de zomer. Wortel rucolasalade doet me ook altijd aan de lente of de zomer denken. Heerlijk eten in de tuin met een glaasje lichte wijn. Zware kost als patat met …

Zoete aardappelkroketjes
Bijgerechten

Zoete aardappelkroketjes

Zoete aardappels zijn zo lekker en je kunt er net zoveel mee als met een gewone aardappel. Na poffen, gratin, puree en bakken zijn nu zoete aardappelkroketjes aan de beurt. Nu heb ik überhaupt nog …

Kwarkbol met boerenjongens
Brood en pizza

Kwarkbol met boerenjongens

Vandaag vielen mijn kookmagazines weer op de deurmat. Ik werd er op mijn vrije dag zelfs wakker van. Er staat deze maand een recept in van een kwark-rozijnenbol. Ik zie ze ook weleens bij de …

Paasbroodje
Brood en pizza

Paasfiguren van brood

Het is bijna Pasen, wat gaat het toch snel. De donkere periode van het jaar loopt op een eind, het is weer langer licht en alles gaat weer bloeien. Heerlijk! Vorig jaar maakte ik eierkoeken …

Grieks Paasbrood
Brood en pizza

Grieks Paasbrood

Als je dan net als ik toch verschillende soorten brood aan het bakken bent, maak dan ook eens een Grieks Paasbrood, Tsouréki. Pasen is het toch alweer bijna dus waarom niet? Het is een luchtig …

Brood bakken van langerezen deeg nachtbrood
Brood en pizza

Nachtbrood

Over brood valt veel te vertellen en vooral de ‘techniek’  achter het deeg is erg interessant en zeker de moeite waard om eens te lezen. Ik heb het boek Nachtbrood een poos geleden gekocht en …

Bijgerechten Zelf maken

Satay ayam – kipsaté

Satay ayam oftewel kipsaté als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. De allerlekkerste saté maak je simpel zelf. Niet van die glazige substantie uit een pakje. Het geheim is om goed kippenvlees te gebruiken en een …