Koek, gebak en zoet

Rode bessentaart

Met 30 meter rode bessenstruiken en daardoor kilo’s rode bessen moest er toch een keer een taartje gemaakt worden. Eigenlijk maakte ik er altijd jam, sapjes of een lekkers saus bij kip of kalkoen van. Tot ik op een Duits recept belandde en dat kwam goed uit want van ons bezoek kwam de helft oorspronkelijk uit Duitsland. Grappig was dat ik niet vertelde dat het een Duits recept was maar er werd wel opgemerkt: “Zo’n taartje eet je eigenlijk alleen in Duitsland, dat heb ik hier nooit gegeten” . Toch leuk! En hij was lekker en ook meteen in één keer op. Zeker voor herhaling vatbaar als je weet dat ik voor zo’n taartje maar 1/10 van één struik heb geplukt…

Een eerste reactie op rode bessen is dat het zure krengen zijn, maar dat valt reuze mee als de zon er steeds op heeft staan bakken. En in dit taartje gecombineerd met zoet taartdeeg en zoet eiwitschuim is het een echt superfris zomertaartje geworden.

Nodig voor Rode Bessentaart

8 personen –  bereidingstijd 1 uur

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram échte boter, géén margarine!!
  • 100 gram suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 1/2 geraspte citroenschil
  • 250 gram rode bessen + extra om te garneren
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • Een paar blaadjes verse munt

Zo maak je het Rode Bessentaartje

Eerst maak je het deeg:

  • Bloem en bakpoeder zeven en mengen
  • Boter, suiker, eierdooiers en citroen bij de bloem doen en mengen tot er een deeg ontstaat
  • Laat het deeg verpakt in huishoudfolie ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten
  • Verwarm de oven voor op170º C
  • Rol het deeg uit en leg in een springvorm, bekleed ook de randen met het deeg
  • Bak in de oven in 25 minuten

Maak de rode bessenvulling

  • Klop het eiwit stijf en voeg stap voor stap het suiker en maïzena toe en klop nog een paar minuten door
  • Schep de rode bessen voorzichtig door het stijve eiwit
  • Verdeel de vulling over het goudgeel gebakken deeg en bak nog 10 minuten  in de oven tot het eiwit iets gekleurd en krokant is
  • Laat afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker
  • Garneer met een handjevol rode bessen en munt
Rode bessen taart Angeli Kookt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...