kaasstengel

Even een hapje tussendoor. Neem wat bladerdeeg, kaas en maak het wat pittiger met paprikapoeder en cayennepeper. In korte tijd heb je een heerlijk hapje op tafel.

kaasstengel

Nodig voor kaasstengels

  • 400 gram bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 70 gram parmezaanse kaas
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder

Zo maak ze de kaasstengels

  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap van ongeveer 2 mm dik
  • Leg het deeg op de bakplaat en laat in de koelkast 20 minuten rusten
  • Verwarm de oven op 108º C
  • Klop de eidooier los met de melk en smeer het over het deeg
  • Bestooi met de kaas, cayennepeper en paprikapoeder
  • Snijd lange repen van 1 cm breed
  • Pak de uiteinden en draai tot een spiraal
  • Bak de stengels 6 minuten

Tip: snijd de stroken met een pizzasnijder

Zet ze in een mooi hoog glas op tafel

 

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.