Saucijzenbroodje

De dagen tussen Kerst en Oudjaar zijn altijd van die ontspannen dagen. Vrij van werk, Top2000 aan en weinig eten omdat ik gewoon geen trek in eten heb. Je zou denken dat ik dan mega uitpak met koken maar niets is minder waar. Toch een beetje raar want in deze periode heb ik alle tijd van de wereld. Zoals manlief altijd zegt: bij ons in het het hele jaar Kerst, doe maar eens lekker rustig aan. En eerlijk gezegd heeft ie gelijk.

Vandaag vond ik nog een restje gehakt en paar velletjes bladerdeeg in de koelkast. Een goed plan om er mini saucijzenbroodjes van te maken.

Mini saucijzenbroodje

Nodig voor mini saucijzenbroodjes

  • 250 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

Mini saucijzenbroodjes maken

  • pVerwarm de oven voor op 200º C
  • Meng gehakt, ketjap, geperste teentjes knoflook, paneermeel, 1 ei, peper en zout
  • Leg een rolletje gehakt op elk plakje bladerdeeg en vouw ze dicht
  • Snijd elk saucijzenbroodje doormidden en leg op een ingevette bakplaat of bakpapier
  • Smeer in met een geklutst eitje en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven lekker knapperig.

You may also like...