lief eitje

Zondagochtend. De wekker blijft zwijgen, niets hoeft. Rustig wakker worden. Heerlijk zo’n dag met niets in het vooruitzicht. Lekker ontbijten, kopje thee, espresso, glaasje verse jus d’orange, heerlijk brood en een eitje. Je kunt gewoon een eitje koken, bakken of pocheren. Verras je lief met een lief eitje. Je hebt wel een paar vormpjes nodig. Ik gebruikte een ronde steekvorm en een hartje. Ook met de feestdagen in het vooruitzicht kun je eindeloos creatief zijn. Vormpje van een kerstboon, sneeuwpop, kerstman. Het verrassingseffect is leuk!

lief eitje

Ik hoef niet uit te leggen wat je allemaal nodig hebt aan ingrediënten: 1 ei per persoon dus en een beetje boter om te bakken of bakpapier.

Splits het ei. Smelt wat boter in een koekepan of leg een stukje bakpapier in de pan. Vet de vormpjes in met boter. De ring aan de binnenkant en het hartje aan de binnen- en buitenkant invetten. Plaats voor het lief eitje een grote uitsteekring in de pan met in het midden het hartje. Schenk het eiwit in de buitenring en laat dit op een zacht vuur stollen. Haal het hartje eruit en schenk in de uitsparing het eigeel. even laten bakken en klaar. Ik moet eerlijk bekennen dat het bij mij de eerste keer mislukte. Ik vulde namelijk eerst het hartje en daarna de buitenring maar vergat het hartje er uit te halen, tja bij mij mislukt het ook regelmatig :-)

eitje in de pan

Smakelijk!

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.