lief eitje

Zondagochtend. De wekker blijft zwijgen, niets hoeft. Rustig wakker worden. Heerlijk zo’n dag met niets in het vooruitzicht. Lekker ontbijten, kopje thee, espresso, glaasje verse jus d’orange, heerlijk brood en een eitje. Je kunt gewoon een eitje koken, bakken of pocheren. Verras je lief met een lief eitje. Je hebt wel een paar vormpjes nodig. Ik gebruikte een ronde steekvorm en een hartje. Ook met de feestdagen in het vooruitzicht kun je eindeloos creatief zijn. Vormpje van een kerstboon, sneeuwpop, kerstman. Het verrassingseffect is leuk!

lief eitje

Ik hoef niet uit te leggen wat je allemaal nodig hebt aan ingredi├źnten: 1 ei per persoon dus en een beetje boter om te bakken of bakpapier.

Splits het ei. Smelt wat boter in een koekepan of leg een stukje bakpapier in de pan. Vet de vormpjes in met boter. De ring aan de binnenkant en het hartje aan de binnen- en buitenkant invetten. Plaats voor het lief eitje een grote uitsteekring in de pan met in het midden het hartje. Schenk het eiwit in de buitenring en laat dit op een zacht vuur stollen. Haal het hartje eruit en schenk in de uitsparing het eigeel. even laten bakken en klaar. Ik moet eerlijk bekennen dat het bij mij de eerste keer mislukte. Ik vulde namelijk eerst het hartje en daarna de buitenring maar vergat het hartje er uit te halen, tja bij mij mislukt het ook regelmatig :-)

eitje in de pan

Smakelijk!