Sinterklaas is weer voorbij dus is het weer tijd om na te denken over Kerst en al het lekkers in de rest van de decembermaand. Kerststol of Paasstol het is …
Brood en pizza
Brood en pizza’s bak je toch gewoon zelf? Er gaat niets boven de geur van vers brood in je keuken! En een goedgevulde pizza met vis, vlees of kaas kan altijd!
Flammkuchen met zalm
Flammkuchen komt uit de Elzas. Officieel heet ie tart flambée en is een bodem van heel dun brooddeeg. Daar bovenop creme fraiche of zure room en oorspronkelijk met uien en …
Kwarkbol met boerenjongens
Vandaag vielen mijn kookmagazines weer op de deurmat. Ik werd er op mijn vrije dag zelfs wakker van. Er staat deze maand een recept in van een kwark-rozijnenbol. Ik zie …
Paasfiguren van brood
Het is bijna Pasen, wat gaat het toch snel. De donkere periode van het jaar loopt op een eind, het is weer langer licht en alles gaat weer bloeien. Heerlijk! …
Grieks Paasbrood
Als je dan net als ik toch verschillende soorten brood aan het bakken bent, maak dan ook eens een Grieks Paasbrood, Tsouréki. Pasen is het toch alweer bijna dus waarom …
Nachtbrood
Over brood valt veel te vertellen en vooral de ‘techniek’ achter het deeg is erg interessant en zeker de moeite waard om eens te lezen. Ik heb het boek Nachtbrood …
Stokbrood maken
Ik wil al een poosje zelf stokbrood maken. Ik haat dat afbakbrood uit de supermarkt. Dat smaakt toch nergens naar? Ik snap echt niet wat mensen daar lekker aan vinden. …
Snel brood
Soms wil je snel een lekker brood bakken maar heb je geen tijd om het te laten rijzen. Soms komt het gewoon niet uit. Als je bijvoorbeeld overdag tijd hebt …
Ciabatta
Ciabatta is een broodsoort uit Italië en werd oorspronkelijk gemaakt van restdeeg. Met water werd het restdeeg weer soepel gemaakt en gevormd tot een plat rechthoekig brood. Het is een …
Pizzadeeg met verse gist
Pizzaliefhebbers maken het liefst zelf een echte Italiaanse Pizza. Waarom? Omdat een zelfgemaakte pizza superlekker is! Het is daarnaast ook erg leuk en heel gemakkelijk om zelf pizzadeeg te maken. …
Fries suikerbrood
Dit keer gaan we voor de rubriek Uit de provincie naar Friesland. Vroeger tijdens onze vakanties op Terschelling vond ik het heerlijk om dat zoete brood te eten. Te kleverig …
Brabantse broeder
Laatst zat ik het programma Bed & Breakfast te kijken waarin 3 bed & breakfast eigenaren bij elkaar gaan logeren en hun waardering uitspreken. Leuk programma dat vooral met de …
Zachte witte broodjes
Zachte witte broodjes horen voor mij bij het weekend. Vroeger thuis aten we doordeweeks soep, aardappels, groenten, vlees en een toetje toe. Elke dag, behalve op zaterdag. Dan werd er …
Pitabroodjes
Ik wil al heel lang zelf pita broodjes maken maar het kwam er steeds niet van. Met pitabroodjes kun je zo ontzettend veel. Vul ze met met vanalles en nog …
Brood zonder kneden
Ik vond een filmpje waarin ze laten zien hoe je brood maakt zonder kneden. Het duurt wel in totaal zo’n 12-24 uur maar dan kun je in ieder geval ‘s …
Kaneelbrood
Brood maken gaat me steeds beter af. In het weekend bak ik tegenwoordig een paar verschillende broden en vries ze in. Zo heb ik de hele week home made brood. …
Brabants worstenbroodje
Hebben jullie alle nieuwjaarsrecepties en borrels inmiddels achter de rug? Ik had er vorige week 2 en allebei met aansluitend een stamppotbuffet. Was lekker hoor maar ik hoef nu even …
Vlechtbrood Winston
Vlechtbrood ziet er altijd zo gezellig uit maar van de Winston had ik nooit gehoord, tot Heel Holland Bakt voorbij kwam. Toch maar een keer bakken. Top 2000 aan en …
Panettone
Panettone is Italiaans kerstbrood en van oorsprong uit Milaan. Eerlijk gezegd vind ik het lekkerder dan de zware en machtige kersstol met spijs. Panettone is heel erg luchtig en heerlijk …
Krollen
Ik werd onlangs getipt over Krollen. Krollen? Nooit van gehoord, wat zijn dat eigenlijk? Het is zijn anijsbroodjes die met Sinterklaas gegeten worden. Ze worden besmeerd met roomboter en belegd …
Speltbrood
Spelt is geen tarwesoort maar een graan. Vroeger gebruikt de bakker dit graan. Het bevat gluten maar deze zijn niet te vergelijken met tarwegluten. Spelt is gezond en vult enorm, …
Rozemarijnbrood met knoflook en oregano
Die heerlijke geur van gebakken brood uit de Provence wil je na je vakantie nog lang vasthouden. Dit rozemarijnbrood bevat naast rozemarijn ook knoflook en oregano. Het ruikt heerlijk en …
Focaccia
Niets is heerlijker dan de geur van vers gebakken brood. De heerlijke geur van de rozemarijn in de focaccia vult de hele keuken en geeft zo’n mediterrane sfeer. Focaccia is …
Stromboli
Stromboli is genoemd naar een vulkanisch eiland boven Sicilië. Het in feite opgerold brood met een heerlijke vulling. Het brood maak je van voordeeg. Ik maak 4 broden tegelijk en …