Categorie: Brood en pizza

Brood bak je makkelijk zelf

Flammkuchen met zalm

Flammkuchen komt uit de Elzas. Officieel heet ie tart flambée en is een bodem van heel dun brooddeeg. Daar bovenop creme fraiche of zure room en oorspronkelijk met uien en spek gebakken in de oven....

Kwarkbol met boerenjongens

Kwarkbol met boerenjongens

Vandaag vielen mijn kookmagazines weer op de deurmat. Ik werd er op mijn vrije dag zelfs wakker van. Er staat deze maand een recept in van een kwark-rozijnenbol. Ik zie ze ook weleens bij de...

Paasbroodje

Paasfiguren van brood

Het is bijna Pasen, wat gaat het toch snel. De donkere periode van het jaar loopt op een eind, het is weer langer licht en alles gaat weer bloeien. Heerlijk! Vorig jaar maakte ik eierkoeken...

Grieks Paasbrood

Grieks Paasbrood

Als je dan net als ik toch verschillende soorten brood aan het bakken bent, maak dan ook eens een Grieks Paasbrood, Tsouréki. Pasen is het toch alweer bijna dus waarom niet? Het is een luchtig...

Brood bakken van langerezen deeg nachtbrood

Nachtbrood

Over brood valt veel te vertellen en vooral de ‘techniek’  achter het deeg is erg interessant en zeker de moeite waard om eens te lezen. Ik heb het boek Nachtbrood een poos geleden gekocht en...

Stokbrood zelf maken

Stokbrood maken

Ik wil al een poosje zelf stokbrood maken. Ik haat dat afbakbrood uit de supermarkt. Dat smaakt toch nergens naar? Ik snap echt niet wat mensen daar lekker aan vinden. Zelf stokbrood maken kan best...