Hopjesvla

Alles waar koffie inzit lust ik, of het nu mokkataart, Tiramisu of hopjesvla is. Lekker! Hopjesvla is een Haagsche specialiteit, gebaseerd op het Haagsche hopje. De vla heeft een karamel- en koffiesmaak.Vroeger at ik graag hopjesvla en kan me nog herinneren dat het zo’n volle smaak had. Laatst kocht ik weer eens pak maar ik vond het helemaal niet zo lekker meer. Het zag er ook nog eens heel glazig uit. In hopjesvla moet koffie zitten anders is het karamelvla. Als je op het etiket gaat kijken dan er is geen koffie in terug te vinden. Wel vreemde kleustoffen en andere E-nummers. Reden genoeg dus om de hopjesvla maar eens zelf te gaan maken.

Hopjesvla

Nodig voor de hopjesvla

4 personen –  bereidingstijd 10 minuten

  • 90 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 400 ml melk
  • 25 gram custardpoeder of maïzena
  • 100 ml versgezette sterke zwarte koffie

Hopjesvla maken

  • Meng het custardpoeder of maïzena met 2 eetlepels koude melk
  • De suiker in een pan en verhit op een matig vuur tot de suiker is gesmolten en roodbruin gekleurd is
  • Giet het water erbij, pas op!!
  • Voeg ook de resterende melk toe. De karamel drijft nu in stukjes in de vloeistof
  • Roer tot deze karamelstukjes zijn opgelost
  • Voeg al roerend met een garde het custardpapje bij de melk en blijf roeren tot je een gebonden vla hebt.
  • Haal de vla van het vuur, en roer de nog hete koffie erdoor. De koffie mag niet koken.
  • Blijf kloppen met een garde of mixer totdat de koffie is opgenomen en giet over in een kom
  • Laat dan afkoelen met plasticfolie erop (om te voorkomen dat de vla een vel krijgt).
  • Je hebt nu heerlijke zelfgemaakte hopjesvla

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.