Kip in Ketjap met kokos

Aangezien een Ve Tsin allergie mij nogal ziek maakt  en het in de Oosterse keuken bijna overal in gebruikt wordt maak ik mijn Oosterse maaltijd maar gewoon zelf. Lekker zoet is deze kip in ketjap met kokos. Dit recept heb ik jaren geleden haastig schrijvend voor de televisie op een blaadje gekrabbeld. Geen idee meer van wie het is maar ondertussen heb ik het ook naar mijn eigen smaak aangepast. Normaal gesproken eet ik het met sambal sperzieboontjes maar die had ik nu net niet in huis. Wel een zakje met gemengde groenten zoals prei, paprika en spaanse peper.

Kip in Ketjap met kokosNodig voor Kip in ketjap en kokos (4 -5 personen)

 • 500 gram kipfilet
 • 3 dl water
 • zonnebloemolie
 • 50 gram santen
 • 2 eetlepels geraspte kokos
 • 2oo gram uien
 • 1/2 dl ketjap manis
 • 3 eetlepels gembersiroop
 • rijst

Zo maak je het

 • Snijd de kipfilet in blokjes en bak bruin in de olie
 • Voeg de uien toe en bak even mee
 • Voeg alle overige ingrediënten toe en breng aan de kook
 • Laat 30 minuten zachtjes sudderen
 • Kook ondertussen de rijst

Proef tussendoor of de smaak je bevalt. Wil je het zoeter voeg dan meer ketjap toe.

Eet er sperziebonen bij die je eerst even kookt en daarna kort bakt met 1 theelepel sambal.

Geen sperziebonen? Bak dan met de uien een zakje gemengde Chinese groenten mee, of wat je lekker vindt.