Rozemarijnkip met kokosrijst

Beste vrienden zijn kip en rozemarijn. Dit gerecht is lekker zoet met rijst en kokosmelk. De kipfilet is lekker mals door de olie en de mosterd. Eten er kinderen mee? Voeg dan wat honing aan de marinade toe.

Rozemarijnkip-met-kokosrijst

Nodig voor 4 personen

  • 275 gram notenrijst
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 4 kipfiletschnitzels of 2 kipfilets
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Rozemarijn met kokosrijst

  • Breng de rijst met de kokosmelk en 3/4 blik water aan de kook
  • Voeg zout naar smaak toe en kook in 12 minuten gaar
  • Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn
  • Pers 2 tenen knoflook
  • Meng de olijfolie samen met de knoflook, rozemarijn, mosterd en kip in een kom
  • Zout en peper toevoegen
  • Verhit een grillpan en bak de kipschnitzels in 4 minuten gaar
  • Serveer de schnitzels en de rijst met gekookte broccoli of sperziebonen

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.